Téged is vár a Miskolci Nemzeti Színház Énekkara! – Meghallgatást tart a színházi kórus

Meghallgatást hirdet minden hangfajra a Miskolci Nemzeti Színház Énekkara. Augusztus 31-én hétfőn 15 órára várják a Nagyszínházba azokat, akik énekes tehetségüket egy nagy múltú színház kórusában szeretnék kamatoztatni. A meghallgatás anyaga egy klasszikus dal vagy ária zongorakísérettel, és egy ettől teljesen eltérő musical vagy operett részlet zongorakísérettel, vagy bármilyen hanghordozón elhozott zenei alappal. Ez egy nagyon jó, és nagyon összetartó csapat, ami sok mindet kibírt már, igazi közösség vagyunk. Aki várja, és szereti a kihívásokat annak ez a tökéletes csapat – mondta el Regős Zsolt karvezető.

Emlékkönyv -

Emlékkönyv – Miskolci Nemzeti Színház Énakkar

Ma egy színházi énekkarnak mindenféle stílusban otthon kell lennie, legyen az akár könnyűzene, egyházi zene, vagy a 21. századi műfajok, hiszen csak így tud megfelelni az elvárásoknak. Az előző évadban is kiemelt szerepünk volt az operaelőadásokban, mint a Rigoletto, vagy a Don Giovanni, amellyel Pilsenbe is eljutottunk, de közreműködtünk prózai darabokban, mesejátékokban, és a városi rendezvényeken is önálló szerepe volt a kórusnak. Ilyenkor igyekszem a színháztól távolabb álló műfajok oldaláról megmutatni az énekkart, tehát könnyűzenei vagy swinges produkciókkal készülünk ezekre az alkalmakra – tette hozzá a karvezető. A közösség összetartásához nagyon fontos a műhelymunka is, így igyekszünk önálló produkciókkal is megjelenni. Ilyen volt az előző évadban az Emlékkönyv, ahol a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának tagjai rendhagyó estjükön egy képzeletbeli érettségi találkozót idéztek meg személyes emlékeik, történeteik felhasználásával, sok-sok zenével és humorral – mondta Regős Zsolt.

Az énekkar vezetője elárulta, az idei évadban sem fognak unatkozni. A következő hónapokban készülünk a Tosca című opera bemutatójára, illetve a Primadonnák operett-gálára, ahol az énekkar számos alaklommal jelenik majd meg, sok öltözéssel és tánccal. De közreműködünk a Zorba, a görög című musicalben, valamint az Operácskában, ami ezúttal Weber A bűvös vadász című művét dolgozza fel. Mivel a színpadi jelenlét is fontos része a munkánknak, így a meghallgatáson sem csak a zenészek lesznek jelen, hanem a rendezők is. Az elbírálás is két fontos szemponton múlik: a zenei tudáson, technikán, illetve a színpadi megjelenésen – hangsúlyozta Regős Zsolt.

Jelentkezési feltételek:
Jelentkezni lehet írásban, szakmai önéletrajzzal 2015. augusztus 26.-ig levélben, vagy elektronikusan. Kérjük a zongorakíséret kottaanyagát mellékelni elektronikusan a jelentkezésnél.

Bővebb információk: Szakács Sára – zenei művészeti titkár, +36209550580
meghallgatas.mnsz@gmail.com

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház