A rászoruló gyermekekért úsznak a gumikacsák a Dunán

Második alkalommal rendezik meg Budapesten a Kacsafutam elnevezésű jótékonysági versenyt, amelyen sárga gumikacsák úsznak le a Dunán a Lánchídtól indulva augusztus 30-án, hogy pénzt gyűjtsenek a rászoruló gyermekek részére.

Illusztráció - Fotó: Tóth Viktória

Illusztráció – Fotó: Tóth Viktória

A gumikacsák versenye az 1990-es évek óta tartja lázban a világot és mindenhol nagy érdeklődés övezi,  Ohiótól kezdve Coloradón és Ausztrálián át Nagy-Britanniáig. A jótékonysági rendezvény bevételével Magyarországon másodszor is az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) Magyar Bizottságát támogatják. A versenyen tavaly több mint öt millió forintot gyűjtöttek össze rászoruló gyermekek részére – közölték a szervezők az MTI-vel.

A budapesti futam augusztus 30-án, vasárnap 14 órakor indul. Bárki nevezhet, aki 999 forintért vásárol egy gumikacsát az esemény honlapján megjelölt árusító pontokon, vagy online és augusztus 29-ig eljuttatja azt valamelyik gyűjtőpontra. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokkal is gazdagodhat.

Az eseményt követően a szervezők meglepetés koncertekkel várják a versenyzőket és az érdeklődőket a Várkert Bazár Öntöde részén. A futam élő közvetítését, majd az azt követő koncerteket bárki figyelemmel kísérheti az FM 91,4 frekvencián, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Forrás: MTI