Kaposfest 2013 – A komolyzene egy hete Kaposváron

2013. augusztus 13-án 19 órakor ünnepélyes nyitókoncerttel veszi kezdetét a IV. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amely az ország és a régió legfiatalabb, de immáron az egyik legelismertebb kamarazenei rendezvénye. Az eseményre a világ több, mint tíz országából érkeznek világsztárok, akik Kokas Katalin hegedűművész vezetésével, egy hétre Kaposvárra varázsolják a kamarazene leggyönyörűbb dallamait.

A Szivárvány Kultúrpalota előtt

A Szivárvány Kulturpalota előtt

Augusztus 13-19 között a IV. Kaposfest idején a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában fellép többek között Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Boris Brovstyn, Nicolas Altstaedt, Jose Gallardo, Vásáry Tamás, Max Baillie, Bársony Péter és Vilde Frang.

A napi két klasszikus zenei koncert mellett az érdeklődők számtalan turisztikai, gasztronómiai és képzőművészeti eseményen vehetnek részt. Például ellátogathatnak Szász Endre várdai kúriájába, megtekinthetik a nemrég átadott Róma-Villa látogatóközpontját és az Andrássy ebédlőt, részt vehetnek a Segal Viktor mesterszakács által megálmodott Rossini receptekből készülő ebéden és megnézhetik a Szász Endre augusztus 14-én 17 órakor nyíló életműkiállítását. A Kaposfestet az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés övezi, ezért a szervezők idén is minimum 15 000 körüli érdeklődőre számítanak.

Jose Gallardo

Jose Gallardo

A fesztivál nem burkolt célja többek között az, hogy a fiatalok számára elérhető közelségbe hozza a klasszikus zenét, így fesztiválpárnával kedveskedik a diákigazolvánnyal rendelkezőknek. Ez azt jelenti, hogy egy belépő áráért 14 komolyzenei koncerten vehetnek részt a “párnások” és oda ülhetnek, ahová a kedvük tartja, még akár a színpadra is.

A programokról legkönnyebben az esemény honlapján tájékozódhatnak.

www.kaposfest.hu

Forrás: Kaposfest

Kapcsolódó cikkek:
Erről a közönséget kellene megkérdezni! – Kaposfest negyedszerre
A klasszikus zene képzőművészeti kiegészítői a Kaposfesten
A világhír előszobája – Kaposfest – Beszélgetés Bolyki György fesztiváligazgatóval
IV. Kaposfest – Az élvezet szabadsága 2013-ban is