Tavaszi könyvcserepikniket szervez szombaton a Kopaszi-gáton a Bookline – A könyv világnapja alkalmából az ország 10 pontján megtalálható Lapozók feltöltött polcokkal várják a könyvrajongókat

Fotókredit: Bookline

Április 23-tól ismét feltöltött polcokkal várják az ország 10 pontján elhelyezett Bookline Lapozók mindazokat, akik saját, megunt köteteiket új olvasmányra cserélnék. A cserepontokat az online könyvkereskedő a könyv világnapja alkalmából új és szépséghibás kötetekkel tölti meg, ugyanakkor április 27-én, szombaton tavaszi könyvcserepikniket is szerveznek a Kopaszi-gáton. A szabadtéri rendezvényen jó hangulattal és zenével várnak mindenkit, a szervezők ugyanakkor azt kérik, az eseményre mindenki hozzon magával legalább egy cserére szánt könyvet. A könyv világnapja alkalmából a Bookline a könyvekhez kapcsolódó fenntartható szemlélet jelentőségére igyekszik felhívni a figyelmet.

A könyvvásárlók több mint negyede (27,2%-uk) csak új könyveket vásárol, mintegy 67 százalékuk használt és új könyvet egyaránt szívesen vesz, ugyanakkor a vevőknek mindössze csupán 5,5%-a keres kifejezetten már mások által olvasott köteteket – derül ki a Bookline 2022-es, nem reprezentatív felméréséből.  

A Bookline támogat minden, a könyvekkel kapcsolatos fenntarthatósági célt, éppen ezért évek óta működtet könyvcserepontokat, úgynevezett Lapozókat az ország több városában – Budapesten az ELTE Múzeum körúti campusán, a Kopaszi-gáton, a Jurányi Házban és a Mechwart ligetnél, valamint Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is. Április 23-án, a könyv és szerzői jogok világnapja alkalmából a Lapozókat az online könyvkereskedő új készletekkel tölti fel, így a könyvek szerelmesei a legjobb klasszikus és kortárs szépirodalmi, életrajzi, önismereti, szórakoztató alkotások közül válogathatnak majd. A budapesti Mechwart ligetnél található Lapozó teljes egészében a gyermekeké, így ezeken a polcokon kisebbeknek szóló alkotásokat találhatunk és csereberélhetünk majd.

A szervezők a könyvcserepontok látogatóitól azt kérik, hogy ha egy könyvet elvisznek a Lapozóból, a helyére egy másik, általuk már nem használt kötetet helyezzenek el – így garantált, hogy a később érkezők számára is elegendő könyv marad.

A Bookline számára a fenntarthatóság kiemelten fontos ügy. A Lapozók célja, hogy különleges designjukkal és időszakos feltöltéssel emeljék a könyvcsere presztízsét – mindenki számára vonzóvá tegyék a könyvek fenntartható körforgását” – mondja Fábián Barbara, a Bookline PR menedzsere.

A könyv világnapjához kapcsolódóan a Bookline április 27-én, szombaton délután, 15 és 19 óra között igazi piknikhangulattal és zenével várja a könyvrajongókat. A Kopaszi-gáton megrendezett könyvcserepikniken a könyvek cseréjén túl beszélgetésre, ismerkedésre és kötetlen együttlétre is lehetőség lesz, a Bookline ugyanakkor minden 100. hozott könyv után extra ajándékkal is kedveskedik a résztvevőknek.

***

A Bookline.hu a régió egyik legnagyobb kulturális webáruháza, amely évente több millió vásárlót szolgál ki. 21. századi megoldásaival és innovatív imidzsével a Bookline a lehető legszélesebb közönséghez juttatja el a könyvek szeretetét a digitális korban. Olvasásnépszerűsítő programjának részeként könyvkínálata rendszeresen megtalálható nagyobb fesztiválokon, kulturális rendezvényeken, könyvcserepontjai pedig az országszerte gondoskodnak arról, hogy az olvasás élménye mindenki számára hozzáférhetővé váljon.

***

Bővebb információ:

Facebook-esemény

A Bookline fenntarthatósági filozófiájáról:

https://bookline.hu/filozofiank