Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját – Vígmajális 2024 – Évadhirdetés, koncert és családi programok május 1-jén

Fotókredit: Vígszínház – Juhász Éva 

A hagyományokhoz híven május 1-jén a társulat a közönséggel együtt ünnepli a Vígszínház születésnapját. A Vígmajális délutáni ingyenes programjai a Ditrói Mór utcában vetítéssel, játékos gyermekfoglalkozásokkal, dedikálással és koncerttel várják az érdeklődőket, akik ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a Vígszínház 2024/25-es évadának tervezett bemutatóit. Míg a bérletesek délelőtt előbemutatón tekinthetik meg a Víg125 című négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilmet.

A Ditrói Mór utcában 14 órától várják az érdeklődőket, hogy a társulat és a közönség együtt ünnepelhesse meg a Vígszínház 128. születésnapját. A kültéri programok vetítéssel és dedikálással kezdődnek. Többek között megtekinthető az Így készült a Pinokkió című werkfilm. A nagyszabású produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják az izgalmas műhelymunkát, megismerhetik a szereplők és az alkotók gondolatait, de még a bálna kilétére is fény derül.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója 15 órától ismerteti a következő évad tervezett bemutatóit. Ezt követően a társulat tagjai többek között olyan népszerű előadásokból adnak elő részleteket, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A dzsungel könyve, A padlás vagy A nagy Gatsby. A délután folyamán dedikálások, könyvárusítás, szelfi-gép és gyereksarok színesítik az eseménysorozatot, és kedvezményes jegyvásárlásra is lehetőséget biztosítanak.

Az ünnepi programsorozat része a Víg125 című dokumentum(játék)film két zártkörű vetítése is. Az alkotás, amit várhatóan ősszel az MTVA tűz műsorra, bemutatja a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat, az örömteli és fájdalmas pillanatokat. A kincset érő dokumentumokkal, soha nem látott archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtaláljuk a társulat egykori és mai tagjait, a főszereplő pedig maga az épület, vagyis a Vígszínház.

Részletes program: https://www.vigszinhaz.hu/Vigmajalis_2024

Facebook esemény: https://fb.me/e/4a1jW9fS7