Művészetek Völgye: 10 nap, 500 program, 4 település

Ma veszi kezdetét és tíz napon át tart Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye. A helyszín ezúttal is Kapolcs, Taliándörögd, Monostorapáti és Vigántpetend.

Kapolcs, 2012. július 29. - MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Kapolcs, 2012. július 29. – MTI fotó: Szigetváry Zsolt

A fesztivál szervezői idén félezer programmal készülnek, melyek többsége Kapolcson lesz, a csatlakozó falvakban a kísérőrendezvények kapnak helyet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Palya-udvar Palya Beával, Kaláka Versudvar és Muharay-udvar, a Kapolcsi Hobo Klubban ezúttal kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt, mintegy 180 dalt hallhat a közönség.

A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band.

Idén sem hiányoznak a komolyzenei programok: a tíz nap alatt olyan zenekarokat lehet hallani, mint a Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett fellépnek a Zeneakadémia tehetségei is.

Az Örökségvölgy programjai keretében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel.

A fesztiválon mintegy negyven kiállítás várja a közönséget, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt.

Tavaly mintegy 120 ezer látogató kereste fel a Völgyet.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:

23. Művészetek Völgye – Július 26. – augusztus 4.

Ötszáz program a Művészetek Völgyében

Művészetek Völgye: idén is megrendezik a fesztivált