Pályázatot hirdet a Színes Város Csoport közterületi tűzfal megfestésére

Pályázatot hirdet Mi neked a magyar? címmel a Színes Város Csoport és az Art Moments vizuális művészeti fesztivál egy hetedik kerületi közterületi tűzfal megfestésére.

A pályázaton olyan professzionális alkotók vagy alkotócsoportok vehetnek részt, akiknek az érdeklődését felkelti a téma és a felület, valamint szakmai kihívásnak tartják, hogy az adott falra valamilyen izgalmas grafikát tervezzenek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli. A nyertes a szakmai díj elnyerése mellett megvalósíthatja saját alkotását, emellett pénzjutalomban és szponzori felajánlásokban is részesül. A zsűri által legjobbnak ítélt tervek alkotói a nyeremények mellett lehetőséget kapnak további kültéri falfestésre is.

A cím és a téma abból ered, hogy a 2013. március 15-ei nemzeti ünnepre azonos címmel megjelent egy kisfilm, amelyben a Slam Poetry Budapest slammerei saját költeményeiket adták elő arról, mit jelent nekik a magyarság.

A tűzfalfestés szervezőinek – részben folytatva ezt a kezdeményezést, részben pedig újraértelmezve a tematikát – célja a vizuális kultúrán keresztül is megmutatni, hogyan látják ezt a kérdést a képző-, ipar- és egyéb alkotóművészet eszközeivel dolgozók.

A tűzfalak és a közterületek színesítését legális formában Magyarországon elindító civil kezdeményezés, a Színes Város Csoport a 2008-as ötlet óta több mint 13 ezer négyzetméter közfalat színesített ki. Ezt követően indította el Ocztos István építész az Élő tűzfalak Erzsébetvárosért nevű projektet 2010-ben.

Az Art Moments rendezvénysorozat idén szeptember 5-én indul Budapesten, majd Debrecenben és Pécsett folytatódik. A fesztivál több mint 2 hónapig tart.

Forrás: MTI