23. Művészetek Völgye – Július 26. – augusztus 4.

Mintegy 500 programot tartanak idén a Művészetek Völgyében, amely Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden zajlik július 26. és augusztus 4. között. A programok többsége Kapolcson lesz, a kísérőrendezvények kapnak helyet a csatlakozó falvakban.

Jatszohaz_es_tanctanitas

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is lesz Palya-udvar, ahol többek között Beck Zoltán (30Y), Berecz András, az Artus Társulat, Háy János, Erdős Virág, Jónás Vera, Szokolay Dongó Balázs, Grecsó Krisztián, Esterházy Péter, Dés László, a Momentán Társulat, Szirtes Edina Mókus, valamint a Maszkura és a Tücsökraj zenekar lép fel, de jelen lesz a Slam Poetry Budapest csapata is Závada Péterrel és Simon Mártonnal, fellép a meghirdetett zenei pályázaton bejutott 12 zenekar is. Idén először lesz bébiszitter-program, hogy az idősebbek is gondtalanul élvezhessék a koncerteket.

A Kaláka Versudvar minden nap 10 és 23 óra között várja a vendégeket. Náluk a költészeté, a verseké és a daloké a főszerep, a két házigazda pedig a Kaláka együttes és Lackfi János. A Versudvar vendége lesz többek között Geszti Péter, Kovács András Ferenc, Varró Dániel, Herczku Ágnes, Szalóki Ágnes, Tóth Krisztina, Rátóti Zoltán, Galkó Balázs, Szirtes Edina Mókus, Rosonczy-Kovács Mihály és Ferenczi György is.

A Kapolcsi Hobo Klubban esténként a „Hobo és Bandája” lép fel, akik idén kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt, mintegy 180 dalt hallhat majd a közönség. Délutánonként a Malompart Színpadon a Magyar Hobológiai Társaság IV. Vándor-Ló-Gyűlésének előadásait lehet meghallgatni Jász Attila költő, az Új Forrás folyóirat főszerkesztője vezetésével.

A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band.

cseh-tamas-tortenelemkonyve-sajtonyilvanos-proba-lampas-2016-januar-11-fotok-kaunitz-miklos

A Muharay Udvar-Kávéházban a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség rendezvényeit tekinthetik meg, amely mintegy nyolcszáz fellépő közreműködésével nyolcvan programot kínál.

A Jazz és Irodalom Udvarban jelen lesz a Magyar Írószövetség, emellett esténként a dzsesszé lesz a főszerep. Este hat órától a Királykertben lép fel Sárik Péter, Gyárfás István, Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, a Dresch Quartet, Szőke Nikoletta, Lukács Miklós, a Bacsó Kristóf Trió vagy a Snétberger Zenei Tehetség Központ tehetségei, az Oláh Szabolcs Quintet és Dés András.

A komolyzenei programok a Katolikus templomban kaptak helyet, a tíz nap alatt olyan zenekarokat lehet hallani, mint Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett itt lesznek a Zeneakadémia tehetségei is, az Ear együttes pedig kortárs elektronikus zenei koncertet ad.

Jancsi bácsi udvarában 3 napig a roma kultúra mutatkozik be. Lesz zene, kézműves programok, ütős hangszerek készítése, cigány nyelvoktatás, táncház, seprűkészítés, cigánykenyér készítés, bőgőtemetés.

A Művészetek Zöldje idén is hagyományos környezet- és természetvédelmi programsorozatát mutatja be a látogatóknak. Lesznek gyerekfoglalkozások, előadások, zöldtúrák.

Az Örökségvölgy programjainak keretében például az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel.

A fesztivál keretében mintegy negyven kiállítás lesz látható, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt.

Videó
További információk és részletes program:
www.muveszetekvolgye.hu

MuveszetekVolgye2013_logo