Találkozzunk a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon!

Te is rajongsz a képregényekért? Akkor tudunk neked egy jó programot: május 12-én, vasárnap 10–17 óráig vár 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál! A rendezvénynek az ELTE ad otthont, a Gömb aulában várnak a kiállítók és a programok.

A rendezvényen a hazai kiadókon, alkotókon kívül hat külföldi alkotó is részt vesz; Maria és Ileana Surducan Romániából, Valentina Romeo Olaszországból, Michał Śledziński Lengyelországból, Vinz Schwarzbauer Ausztriából, Dalibor Talajic Marvel-rajzoló pedig Horvátországból érkezik.

Akár az egész hétvégét a képregényeknek szentelheted, hiszen már péntektől lesznek programok városszerte. 10-én nyílik meg a tavalyi Alfabéta és Korcsmáros Pál-díjas alkotók kiállítása a Restro Puskinban, és aznap tart workshopot Val Romeo is az Olasz Intézetben. Szombaton, 11-én délelőtt a Román Intézetben lesz a Surducan nővérek bemutatója, délután a Lengyel Intézetben pedig Michał Śledzińskivel lehet találkozni. Ugyancsak szombaton képregény-konferencia lesz a Francia Intézetben, az ott látható afrikai kiállításhoz kapcsolódva.

Vasárnap, az ELTE Gömb aulájában is színes lesz a programkínálat: lesznek beszélgetések a külföldi vendégekkel, a pályakezdő pályázat nyerteseivel és a kiemelt újdonságok alkotóival. A szervezők számos interaktív, elsősorban gyerekeknek szóló programmal is készülnek. Kiállítási anyagok, óriásszobrok és cosplayerek várnak, valamint átadásra kerülnek az idei képregénydíjak is. Az év elején elhunyt Futaki Attila nemzetközi hírű képregényrajzolóról is megemlékezünk, akit többet között a Percy Jackson képregénysorozat illusztrátoraként ismerhettek.

A Móra Kiadó standjánál találod meg az Asterix és Ideafix képregénysorozatot. Asterix és Obelix idén 65 éve kalandoznak világszerte. A magyarul frissen megjelent 39. részben Asterix és Obelix a „vadkeletet” járja meg. A behavazott sztyeppék veszélyeivel néznek farkasszemet, hogy megvédjék az ott élőket és totemállatukat, a griffet a hódítókkal szemben. A 4. Ideafix-kötetben a rebellis háziállatok a cirkuszi oroszlán segítségére sietnek.

Tarts velünk az év legizgalmasabb képregényes kalandján!

A rendezvény pontos részleteit itt találod:

https://www.facebook.com/events/406371352133051

Lesd meg, kik vesznek részt a rendezvényen kiállítóként és alkotóként: https://kepregeny.blog.hu/

Jean-Yves Ferri: Asterix 39. – Asterix és a Griff

Panoramix álmában üzenetet kap a távoli keletről Tarjatepsin sámántól. Szarmata kollégája azért kér tőle segítséget, mert Julius Caesar azzal bízta meg személyes térképészét, Cartographust, hogy hozza el neki Rómába a törzs szent állatát, a griffet.
Egy egész légió indul el keletre elfogni a rejtélyes állatot, amellyel Caesar a cirkuszi játékokon akar elbüszkélkedni. A gall druidát természetesen ezúttal is elkíséri Asterix, Obelix és Ideafix, és a rómaiak ellen szövetségre lépnek az Idestova által vezetett szarmata amazon harcosokkal. A dolgukat nehezíti, hogy a dermesztő hidegben megfagy és hatástalanná válik az emberfeletti erőt kölcsönző varázsital…

Olvass bele itt

C. Bacconnier,S. Lecocq,Y. Coulon: Ideafix 4. – A rebellisek cirkuszolnak

Három újabb kaland vár Ideafixre és barátaira, amelyek során megismerkednek az egyiptomi hazájába visszavágyó cirkuszi oroszlánnal, Jutiszmaradisszal.
Három újabb kaland vár Ideafixre és barátaira, amelyek során megismerkednek az egyiptomi hazájába visszavágyó cirkuszi oroszlánnal, Jutiszmaradisszal, segítenek Husosnokedlix hentesnek megfőzni egy különleges lencsekrémlevest, és megakadályozzák, hogy Pauspapyrus római oszlopot faragtasson a menhirből, amely alatt megesküdtek, hogy ellenállnak a megszállóknak. A rebellisek, Ideafix, Muszklix, Turbina és Szurdina ezúttal is kitesznek magukért, bár Nocturnix barátjuk varázsfőzetei most is egészen váratlan hatással járnak…

Ideafix és a rebellisek 3 története:
A rebellisek cirkuszolnak
Ideafix és a római leves
Menhirek az égen

Olvass bele itt

, ,