Rambo ismét akcióba lendül a magyar mozikban

A Pannónia Entertainment a tavasz második felét Sylvester Stallone klasszikusainak limitált idejű újrabemutatásával kezdi meg, ezúttal országos forgalmazásban.

Ha elkezdjük felsorolni név szerint a Sylvester Stallone által játszott karaktereket, akkor valamilyen sorrendben, de biztos, hogy a két R-es, Rocky és Rambo áll majd a szánkra. Miközben a boxolós sorozat épp az első Rocky mentes részével fut a mozikban, a Slyt hiányolók és a nosztalgiázni vágyók április közepétől figyelhetik a moziműsorokat, ugyanis ha bár Balboát nem is, de Rambót elcsíphetik a vásznakon!

A Pannónia Entertainment gondozásában ugyanis a franchise-hoz nem olyan rég elkészült 4K-s felújítások kerülnek műsorra heti bontásban 3 héten át. A bemutatók ezúttal nem korlátozódnak a forgalmazó által futtatott fővárosi mozikba, hanem országosan is futnak a kiválasztott helyeken. A vetítések többsége szinkronos lesz, de a Cinema MOM-ban feliratos lehetőség is rendelkezésre áll majd az eredeti hangsávot előnyben részesítőknek.

Az esemény április 13-19. között kezd az 1982-es Rambo – Első vérrel, amely eredeti címében nem szerepelteti vietnámi veterán főhősét. A film előtt 10 évvel megjelent regény adaptációja még messze nem azt a sztereotip Rambót ábrázolja, amit aztán a folytatások szépen átformáltak a karakterről alkotott elsőnek beugró képként. Az Első vér egy visszafogottabban haladó, kevésbé nagy, de azért emlékezetes akciókkal dúsított, néhol thrilleres macska-egér játék, ami mögött egy mély dráma húzódik meg valójában. Pont ezek azon erősségei, ami miatt maradandóvá tudott válni.

Persze marandóságban az elnöksége alatt Ronald Reagen által is kifejezetten kedvelt folytatásokat se kell félteni, elvégre azok teremtették meg a tipikus egyszemélyes hadsereg habitusú Rambót, ami igazán a köztudat részévé vált, hiába üresebbek és gyengébbek filmileg, annyira a ’80-as évek tartozékai, hogy mai szemmel már érdekes időutazásnak számítanak, hisz az annyira szeretett korszellemet ezek adják vissza jobban. Talán a Rocky IV még inkább az évtized illusztrációja, de az, hogy a pofozkodások a két ’80-as évekbeli epizóddal lettek akciófilmek, egy másik történet.

Az 1985-ös Rambo II. műsorhete az április 20-26. közötti, az 1988-as Rambo III. pedig április 27-től május 3-ig kerül sorra. John előbbiben visszatér Vietnámba hadifoglyokat menteni, utóbbiban pedig az orosz-afgán konfliktusba kerül, hogy megmentse egyetlen barátját, útközben több tucat hullát hagyva maga után – filmekként. Az agyatlanabb akcióra szomjazók ezen kalandok során találhatják meg számításukat, ha beülnek a termekbe.

Sok szertetettel várunk minden érdeklődőt a vetítőtermekben, akár azokat, akik a VHS korszakban szerették meg a „szuperkatonát”, akár azokat, akik most ismerkednének vele immár modern fejjel szemlézve a ’80-as évek időkapszuláját.

MŰSOR

Lurdy Mozi: https://lurdymozi.hu/film/rambo-trilogia-digitalisan-felujitott-4k-44
Cinema MOM: https://cinemamom.hu/film/rambo-trilogia-digitalisan-felujitott-4k-421
GOBUDA Mozi: https://gobudamozi.hu/film/rambo-trilogia-digitalisan-felujitott-4k-229
Pólus Mozi: https://poluscentermozi.hu/film/rambo-trilogia-digitalisan-felujitott-4k-1068