REJTÉLYEK KERTJE – Játékos nyomozás és kiállítás

REJTÉLYEK KERTJE – Játékos nyomozás és kiállítás

2023. március 30. – május 21.

VAJDAHUNYADVÁR

Sejtelmes fények táncolnak az alkonyi derengésben, lombos fák és kerti pavilonok mélykék árnyai vetülnek a kanyargós ösvényre. Egy éber bagoly suhan hangtalan, szunnyad a tágas kert, de az álmos csöndbe szokatlan nesz vegyül…

Ki merészeli megzavarni az alvó kert nyugalmát? Vajon milyen csínyen töri a fejét titokban? Oldjuk meg együtt a talányos esetet, de vigyázat, a megtévesztő nyomok és bűnjelek megfejtéséhez bátor szívre és éles érzékekre is szükség lesz!

A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás játékos nyomozásra, kalandos kerti barangolásra hív! A REJTÉLYEK KERTJE – Játékos nyomozás és kiállítás termeibe lépve a látogatók egy képzeletbeli, titokzatos kertbe csöppennek, ahol egy izgalmas detektívjáték részesei lehetnek.

A zárt kertbe éjjelente rendre beszökik egy rejtélyes bajkeverő, rongál, összecserél és elcsen tárgyakat, napkeltével azonban nyoma vész. A detektívjáték során a nyomozótanoncok kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűntett helyszínein sikerrel azonosítsák a hátrahagyott bizonyítékokat. Akinek sikerül begyűjtenie az árulkodó nyomokat, és lelepleznie a tettest, kiérdemli a mesterdetektíveknek járó jutalmat!

A játék során a látogatók kideríthetik, képesek-e elboldogulni a törékeny bizonyítékkal, lefülelni a hangos nyomot, leleplezni az állati álcázást vagy felismerni a bódító bűnjelet. Megtudhatják továbbá, hogyan alszanak a fák, kik sündörögnek a szürkületben, ki a legéberebb virrasztó és a legnagyobb álomszuszék.

A kiállítást járva a látogatók felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő tulajdonságait, valamint találkozhatnak a kert különös lakóival, miközben próbára teszik érzékeiket, szemfülességüket és nyomozói képességüket.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló játékos nyomozás és kiállítás sejtelmes látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja a kalandvágyó detektívtanoncokat.

A REJTÉLYEK KERTJE – JÁTÉKOS NYOMOZÁS ÉS KIÁLLÍTÁS 2023. március 30-tól május 21-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR

Nyitva tartás: hétfőn ZÁRVA, keddvasárnap 1017 óráig

Húsvéti ünnepnapokon (nagypéntek, nagyszombat, húsvétvasárnap, húsvéthétfő): NYITVA

Korosztályi ajánlás: 4–99

A kiállítás és detektívjáték bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition, www.mmgm.hu

Forrás: f exhibition

,