Óz, a varázsló: egy igazi klasszikus januártól a Kolibri színpadán

L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el. Az Óz történet új feldolgozásának a Kolibri Színház ad otthont, a bemutatót január 28-án tartják.

„A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy a hat és fél éves Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából” – olvasható az előadás ajánlójában.

Az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő, új köntösben kerül a kisiskolás nézők elé, Gothár Péter rendezésében és díszletében. Az eredeti regény fordulatait megtartó, a világ csodáiról mesélő szövegkönyvet és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a zeneszerző Selmeczi György, a jelmeztervező Tihanyi Ildikó.

„Az Óz szívből, szívről, bátorságról, és észről szóló történetéért mindig lelkesedtem. ’A kisgyerek magától okosodik, minden nap tanul valamit, ha mesélsz’ – mondja a szerző, L. Frank Baum. És mesélés közben én is tanulok: az iróniáról, a gyengédségről és a barátságról” – vallja a rendező az előadás kapcsán.

A főszerepet Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Farkas Éva, Fehér Dániel, Köleséri Sándor m.v., Krausz Gábor, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Tóth József, Vass György m.v., valamint a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei láthatók.

A képeket a november 28-i olvasópróbán Horváth Judit készítette.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

,