ÖT BUDAPESTI SÉTA EGY FÜZETBEN – Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak

Gyermeknap alkalmából a Deák17 Galéria gondozásában megjelent a Városi Dekor Füzet, amely díjmentesen ad élményt és tudást. A füzet segítségével játékos formában, öt séta segítségével fedezhetik fel a gyermekek, családok a Belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit. A kiadvány ingyenesen kérhető a Galéria nyitvatartási idejében a Budapest, Deák Ferenc utca 17. szám (I. emelet) alatt. A nyitvatartás június 15-től igazodik a tanítási szünethez, az intézmény a nyári szünet folyamán csak hétköznapokon lesz látogatható, továbbra is a Látogatási szabályok betartása mellett.

A Deák17 Galéria most is várja személyesen az érdeklődőket az aktuális kiállításaira. Egy új tárlattal – amely a BIG médiamunkák 2020-21 címet viseli – is kedveskedik a művészet iránt érdeklődőknek. A kiállítás megnyitója az online térben kerül megrendezésre, így azok számára is biztosított a biztonságos részvétel, akik nem rendelkeznek még védettségi igazolvánnyal.

Az intézmény pályázati lehetőséget is ajánl a hónapban. A Galéria által meghirdetett Budapest STREET-story című pályázat jelentkezési határideje meghosszabbításra került szeptember 19-ig. Érdemes kihasználni a plusz időt a pályamunkák elkészítéséhez és a jelentkezéshez.

Kiállítás

BIG médiamunkák 2020-21

2021.06.11. – 2021. 08.13.

Az Újpesti Bródy Imre Gimnázium és az M.S. Mester Alapítvány bemutatja az idei tanév média képzésének kiemelkedő projektjeit. A Deák17 Galéria most nyíló kiállításán fotók, videók, egyedi fotókönyvek, optikai játékok, kockakirakósok – azaz médiaművészeti munkák – láthatók.

Együttműködő partner: Újpesti Bródy Imre Gimnázium és az M.S. Mester Alapítvány

A kiállítás online megnyitójának időpontja: 2021. 06. 10. 17.00

A kiállítást megnyitja: Győri Lívia médiapedagógus, az M.S. Mester Alapítvány kurátora

További információk: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/big-mediamunkak-2020-21/

Látogatási szabályok

A járványügyi helyzet értelmében a Galériát és a kiállításokat csak a Látogatási szabályok betartása mellett lehet látogatni.

További információ: https://www.deak17galeria.hu/ujranyit-a-galeria-ajtaja-majus-11-tol/

Pályázat

STREET-story

Határidő: 2021.09.19. 24.00

A Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy felmutassa hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen érzékeljük és értékeljük mikrokörnyezetünket. A pályázat zsűrije arra kíváncsi, hogy hogyan tudják a résztvevők ezt a sokféleséget történetekkel érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet fér bele egyetlen utcaképbe. A pályázatra technikai megkötés nincs, grafikákkal, festményekkel, fotókkal, szobrokkal, installációkkal, de akár videómunkákkal, animációkkal is van lehetőség jelentkezni.

Korosztály: 6-19 év

További részletek és a jelentkezés feltételei, módja: https://www.deak17galeria.hu/palyazatok/budapest-street-story/

Kiadvány

Városi Dekor Füzet

A Budapest Városarculati Nonprofit Kft és a Deák17 Galéria gondozásában megjelent Városi Dekor Füzettel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit. A kiadvány összesen 5 sétát tartalmaz. Az egyes sétákhoz különböző játékos feladatok és foglalkozások kapcsolódnak, így egyetlen füzet segítségével öt programlehetőség is az érdeklődők rendelkezésére áll.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában, illetve letölthető a Galéria honlapjáról is. Családonként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból.  A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit, a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit és azok rejtélyeit mutatja be. A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet pedig a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik.

Korosztály: Ajánlott 8-10 éves kortól.

A füzet online elérése: https://www.deak17galeria.hu/kiadvanyok/varosi-dekor-fuzet/

Nyári nyitvatartás

A Deák17 Galéria nyitvatartása a tanítási időszakban (június 15-ig):A Deák17 Galéria nyitvatartása a nyári szünetben (június 15-től):
Kedd-péntek: 10:00 – 18:00 Szombat: 09:00 – 13:00 Vasárnap és hétfőn: zárvaHétfő-péntek: 10:00 – 18:00 Szombaton és vasárnap: zárva  

Forrás: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

,