SZABADON ÉLNI – Heller Ágnes emlékkönyv bemutatója

A Noran Libro Kiadó tisztelettel meghívja SZABADON ÉLNI Heller Ágnes 1929 – 2019 című emlékkönyv bemutatójára.

Időpont, helyszín: 2019. október 7. hétfő,11.00 óra,MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciaterem (1051 Budapest, Arany János u. 1.)

A vendégeket Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója köszönti és bejelenti a Heller Ágnes-díj megalapítását.

A kötet szerzői közül: Gábor György, Hermann Zsuzsa, Kardos András és Vajda Mihály idézik meg Heller Ágnest a személyes történeteiken keresztül.

 A beszélgetést Váradi Júlia moderálja.

A világhírű magyar filozófus tragikus körülmények között halt meg balatoni nyaralása idején. 90 éves volt. Pályatársai, barátai tisztelői emlékeznek rá, és helyet kapott két nagyinterjú is ebben a kötetben.

„Amikor idén megkésve és emiatt némi lelkiismeret-furdalással köszöntöttem őt kilencvenedik születésnapja alkalmából, Heller Ágnes a sértettség legkisebb jele nélkül azt írta: «A jókívánságok nem késhetnek el.» A halálhírek azonban mindig túl korán jönnek.

Heller Ágnest az utolsó pillanatig a szikrázó elevenség jellemezte. Szellemének rugói egyszerűen nem tudtak elfáradni. Visszatekintve úgy vélhetjük, mindig is tudtuk: hozzá csak a hirtelen halál illik. És most itt a hír, hogy múlt pénteken, nyaralás közben beúszott a Balatonba – és nem tért vissza. Heller Ágnes idegenkedett volna attól, hogy egy ilyen hírt romantikus színben tüntessünk fel; én azonban könnyen el tudom képzelni, ha szabad ezzel a gondolattal vigasztalni magam, hogy ő a halál véletlenszerű érkezését kívánta.” Jürgen Habermas

A kötet a helyszínen 20 %-os kedvezménnyel vásárolható meg.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport