HangVillás reggeli – A Budafoki Dohnányi Zenekar évadnyitó sajtótájékoztatója (október 3. csütörtök 10:30 – Aria Hotel Budapest)

A Libri bemutatja: „Ez most komoly?” – szimfonikus sulikoncertek

(2019. október 15-21. – Klauzál Ház, Budafok)
A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata rendezésében

Idén október 15-21. között, öt alkalommal, valamennyi budafoki iskolásnak lehetőséget ad a BDZ, hogy iskolaidőben, ingyenesen, Hollerung Gábor gyerekekre szabott magyarázataival fűszerezve közelebb kerülhessen a klasszikus zenéhez. Az „Ez most komoly?” – szimfonikus sulikoncertek keretén belül a zenekar karmesterének célja, hogy háromnegyed órában élményt adjon a fiataloknak. Külön figyelmet fordít a BDZ arra, hogy a ráismerés érzése is növelje az élményszerzés erejét számukra, ezért olyan zeneszámokat is műsorra tűznek, amelyekkel már biztosan találkoztak a fiatal koncertlátogatók is korábban. A koncertsorozat szervezői a zene élvezetéhez szeretnének kulcsot adni a gyerekek kezébe, hogy rájöjjenek, milyen izgalmas dolog a klasszikus zene.

A BDZ és Hollerung Gábor szimfonikus koncerteket, amolyan Megérhető zene – junior különkiadást tár a budafoki gyerekek elé.

Best of Cinemusic

BDZ filmzenei koncert
(2019. október 27., 19:30 – Papp László Budapest Sportaréna)

Október 27-én, vasárnap este új helyszínen, de az eddigi Müpa-hagyományoknak megfelelően ugyanolyan izgalmasan összeállított zenei és képi világgal várja közönségét a BDZ egyévtizedes múltra visszatekintő filmzenei koncertjén, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában. A filmrészleteken kívül néhány izgalmas kiegészítővel is készülnek; egy valódi ágyú eldörrenésére is sor kerülhet Csajkovszkij műve kapcsán. A dörrenésen kívül számos különlegességgel készülnek; autóval, dínóval, fényekkel, rohamosztagosokkal, de legfőképp a zenékre rímelő remekül összevágott filmrészletekkel.

Filmzenei válogatásuk arra a sajátosságra fókuszál, hogy a Wagnertől ismert Leitmotiv, azaz a zenei vezérmotívum technikája mennyire tetten érhető a filmzene-irodalomban.
A koncert estéjén jelenik meg a filmzenékből összeállított CD, melyet a Klasszik Rádióval közösen ad ki a zenekar. Hollerung Gábor a koncert estéjén dedikálja a CD-ket.

Élet, öröm, zene – Hollerung Gábor és a BDZ

Szimfonikus dokumentumfilm
(Premier: 2019. november 9., 15:30 – Uránia)

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről, csodáiról, zeneiségéről szóló szimfonikus dokumentumfilmjében Sólyom András a kulisszák mögé kalauzolja a nézőt.  Oda, ahol a zenészek, az irodisták, a „főnök” emberként is megjelenik. Az ismert és elismert operatőr, rendező – aki egyben a film társproducere is a zenekarral karöltve – Élő Nóra, a BDZ mecénása felkérésére és ötlete nyomán kezdett el forgatni a próbákon és koncerteken 2018 áprilisában, a 25 éves jubileum apropóján. Rengeteg felvétel készült, András pedig a zenekar „foglya” lett. Több mint egy éven át velük élt, lélegzett, utazott, ugyanazt a próbajelenetet vagy akár koncertjelenetet több kameraállásból, több nekifutással is rögzítette. Célzottan, tervezetten beszélgetett zenészekkel, szervezőkkel, és végül hosszú, fáradalmas munkával összeállított a sok nyersanyagból egy pörgős, lendületes, izgalmas filmet. A BDZ abban bízik, hogy aki megnézi a filmet, közelebb kerül a zenekarhoz, megérti, megérzi a BDZ-jelenséget, a BDZ-örömzenélés titkát.

November 4-én, hétfőn 20.00 órakor tartjuk az Élet, öröm, zene premier előtti, zártkörű vetítését az Urániában, amelyre a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk! Kérjük, jelezd részvételi szándékod a naszi@naszi.hu címen október 31-ig!

Igazából karácsony

Szimfonikus koncertshow
(2019. december 28. , 19:00 – Papp László Budapest Sportaréna)

A Budafoki Dohnányi Zenekar a tavalyi hagyományteremtő bevezetés után idén december 28-án is „igazából megünnepli a karácsonyt”! Ezen az estén a Papp László Budapest Sportaréna egy valódi szimfonikus koncertshow-nak ad otthont, amely izgalmasan ötvözi a zenét a tánccal és a vizualitással, ünnepi kikapcsolódást nyújtva gyermeknek és felnőttnek egyaránt. A legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok csendülnek fel a klasszikus zene és a pop világából. A koncertshow-t látványos légtornász- és tánc-betétek, valamint vetítés teszi még fergetegesebbé. Az est meghívott vendége Tompos Kátya.

A BDZ karácsonyi koncertjével  sok ezer nehéz sorsú kisgyerek karácsonyát segíti szebbé varázsolni, így támogatva a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját.

Újévi koncert – 2020
(2020. január 11. 19:30, Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)

A BDZ már tradíciónak számító Újévi koncertjét január 8-án tartja a Müpa-ban. Az új esztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Budafoki Dohnányi Zenekar új évet köszöntő hangversenye, amelyre az együttes mindig valamilyen különlegességgel, meglepetéssel készül. Ezúttal is komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal kívánják elkápráztatni a közönséget.

Aranybál 2020

Klasszikus bál modern köntösben, gyakorlott és kezdő bálozóknak
(2020. február 8., Pesti Vigadó – Díszterem)

2020 februárjában immár negyedik alkalommal rendezi meg a BDZ fiatalos, csillogó, sokszínű társasági eseményüket, gyakorlott és kezdő bálozók számára. Idei évadukban is arany- és ezüstasztalokkal várják vendégeiket, előre kiválasztható helyekkel, asztalfoglalásokkal. A mostani bál sztárvendége Roby Lakatos hegedűművész, akivel már több, rendkívül sikeres közös koncertet adtak. Most is lesz klasszikus zenei nyitókoncert, ötfogásos vacsora, big band zene és számos BDZ-kamarezenekari formáció.

BDZ Pártolói Klub

Azoknak, akiknek szívügye a Budafoki Dohnányi Zenekar

A BDZ Pártoló Klub célja a Budafoki Dohnányi Zenekar működésének támogatása, valamint a zenekar és a zenekarhoz kapcsolódó személyek által megvalósítandó kulturális tevékenységek létrejöttének segítése, azok keretbe foglalása. A Klub tevékenysége összefonódik a frissen létrehozott BDZ Alapítvány működésével. A zenekar örömmel fogadja a kisebb támogatásokat is, de cégek érdeklődését is szívesen veszi. A BDZ Pártolói Klub tagjait a zenekar közelebb vonzza saját működéséhez, olyan zenekari kapcsolódási lehetőségeket ajánlva a pártolóknak, amelyek izgalmas, érdekes színt vihetnek támogatók életébe, hétköznapjaiba, zenei élményeikbe egyaránt.

Forrás: Budafoki Dohnányi Zenekar