Holnap kezdődik a jótékonysági aukciómaraton a FUGA építészeti központban!

Holnap kezdődik a FUGA Budapesti Építészeti Központ kétnapos születésnapi aukciómaratonja. Itt olyan tárgyakra lehet majd licitálni, mint például Lucien Hervé, Nádler István és Keserü Ilona művei, Bornemisza Eszter textiljei, Károlyi Zsigmond egy régi festménye, Böröcz András szobra, Jeney Zoltán kottája, Radnóti Miklós kézjegyével ellátott könyv, Zalotay Elemér építészeti nyomatai vagy régi filmplakátok.

Az árverésre bocsátott műtárgyak választéka éppoly sokszínű, mint a most 10 éves FUGA kulturális kínálata: képzőművészeti alkotások, fotók, kéziratok és kották, designalkotások és Magyarországon először építészeti rajzok és makettek kerülnek kalapács alá.

Október 5-én szombaton 11 órakor kezdődik a képzőművészeti árverés, ahol összesen 229 tételre lehet licitálni, ezt 15 órakor a fotóaukció követi 131 tétellel. Vasárnap 11 órakor lesz a 254 tételes design-, plakát-, plakett-, kézirat-, kotta- és könyvaukció, majd 15 órától a 148 tételből álló építészetirajz- és makettgyűjtemény árverése. Az aukción lehetőség lesz online licitálásra is az axioart.com oldalon, illetve vételi megbízás is adható a FUGA-ban személyesen, telefonon vagy e-mailben. Az árveréseket Marsó Diana és Marsó György (ARTE Galéria) vezeti.

Október 5. szombat
11.00: Képzőművészet15.00: Fotó
Október 6. vasárnap
11.00: design, plakát, plakett, kézirat, kotta, könyv15.00: építészeti rajz, makett

A művészek, örökösök, gyűjtők által felajánlott alkotások teljes bevételét a FUGA fejlesztésére fordítják: a több mint 700 tételből válogató vásárlók a független kultúrát szolgáló FUGA következő tíz évének sikerét támogatják, miközben különleges ritkaságok tulajdonosává válnak.

Október 7-én, az Építészet Világnapján új kiállításokkal és előadással vágnak bele a következő tíz évbe. A második 10 év megnyitóján köszöntőt mond: Mélyi József, Spiró György és Vajda Mihály.

A következő kiállítások nyílnak meg október 7-én:

A FUGA-ról:

A FUGA Budapesti Építészeti Központ üzenete: az építészet a kultúra elválaszthatatlan része. A különböző művészeti ágakból érkező kortárs alkotók bemutatásával az építészet és a társművészetek kapcsolatát erősítik a Petőfi Sándor utcai központban rendezett kiállításokon, eseményeken, ahol a kultúrafogyasztó közönség mindig otthonosan érezheti magát.

Az aukciós katalógus elérhető a FUGA weboldalán és a helyszínen: http://fuga.org.hu/fevent/aukcios-kiallitas-a-haz-minden-termeben/

fuga.org.hu

Facebook: www.facebook.com/fuga.bek/

Forrás: FUGA Budapesti Építészeti Központ

,