Ingyenes családi programok a Bach Mindenkinek Fesztiválon

Hétvégén elkezdődött a Bach Mindenkinek Fesztivál, hazánk legnagyobb ingyenes komolyzenei programsorozata, amelynek kiemelt eseményei közt szerepelnek a gyermek- és családi programok. A Johann Sebastian Bach születésnapja köré (március 21.) szerveződő 10 napos fesztiválon fesztivál minden programja ingyenes. A családok számára állatkerti koncerttel, interaktív zeneórával és kézműves foglalkozással is készültek a szervezők, a fesztivál egészéhez hasonlóan csupa különleges helyszínen megvalósítva azokat.

A fesztivál alapja a nemzetközi Bach in the Subways mozgalom, amit Dale Henderson, egy New York-i csellista indított 2010-ben azzal a céllal, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét. Az elnevezés onnan van, hogy a metró aluljáróban muzsikált, és nem fogadott el aprópénzt játékáért. Azóta minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén (március 21.) világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert – lemondva tiszteletdíjukról- ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Hazánkban idén már ötödik alkalommal tartjuk meg március 16-25. közt a Bach Mindenkinek Fesztivált, koncerteket és rendhagyó programokat tartva aluljárókban, tereken, iskolákban, kórházakban, templomokban, börtönökben, bevásárlóközpontokban vagy romkocsmában.

Kaláka Együttes

A számos, egész családnak szóló program mellett néhány kifejezetten a gyermek közönséget célozza meg. A korábbi évek nagy sikerű fellépői és helyszínei mellett idén újdonságokkal is készülnek. Ilyen a Kaláka Együttes koncertje a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, vagy a Szent Efrém Férfikar műsora, melynek helyszíne a Budapesti Növény- és Állatkert Varázshegye. De lesz kézműves foglalkozás a Szimpla Kertben, ahol újrahasznosított alapanyagokból készíthetnek hangszereket gyerekek és felnőttek egyaránt; Lukácsházi Győző pedig interaktív, játékos előadást tart a legkisebbeknek is a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.

Sonus Ütőegyüttes

Családi- és gyermekprogram ajánló:

március 20. szerda 16.00
Fővárosi Állat- és Növénykert –Varázshegy
Bach és a gyerekek – állatbemutató, majd a Budapesti Énekes Iskola koncertegyüttese, valamint a Szent Efrém Férfikar és Fekete Melinda Zsófia (szaxofon) koncertje

március 22. péntek 13.00-15.00
Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola
Bach-turmix – Mindenből egy kicsi.
13.00: Lukácsházi Győző Bach világa című interaktív előadása kisgyermekeknek
14.00: a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola műsora
szünet
17.00: LavioLa régizene együttes műsora
16.00: SONUS Ütőegyüttes koncertje

március 23. szombat 15.00
Hegyvidéki Kulturális Szalon
Kaláka Együttes koncertje

március 24. vasárnap 10.00-14.00
Szimpla Kert – Háztáji Piacon
Kézműves foglalkozás – hangszerkészítés újrahasznosított alapanyagokból, közben Bach int he Subways rövid koncertek. Közreműködik Nagy Judit fuvolaművész és Szakács Zoltán zongorán.

Az országos, sőt, Kárpát-medencei rendezvénysorozaton a vidéki helyszíneken is számos családi programot tartanak. A fesztivál teljes programjáért látogasson el a www.bachmindenkinek.hu oldalra.

www.bachmindenkinek.hu
www.facebook.com/bachmindenkinek