Kedvezményes Pompeji-kiállítás a nemzeti ünnepen

Augusztus 20-án, szombaton kedvezményesen látogatható a szegedi Pompeji-kiállítás. A nemzeti ünnep apropóján az érdeklődők kedvezménnyel tekinthetik meg a tárlat három helyszínét: a Móra Ferenc Múzeumot, a Fekete házat és a Kass Galériát egészen 20 óráig.

Pompeji-kiállítás: Poszeidon (fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum)

Pompeji-kiállítás: Poszeidon (fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum)

Kedvezménnyel várja a nemzeti ünnep apropóján látogatóit a Móra Ferenc Múzeum: augusztus 20-án féláron válthatóak meg a Pompeji-kiállítás mindhárom helyszínére érvényes sétálójegyek. A belépők a Móra-múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában is érvényesek, a kiállítóhelyek ezen a napon egészen 20 óráig nyitva tartanak.

A Móra Ferenc Múzeumban magát a Vezúv kitörését és Pompeji katasztrófáját mutatják be: eredeti gipszöntvényt és lenyűgöző freskókat, márványszobrokat is láthatunk. A Fekete házban eredeti gladiátorsisakokat, lábvérteket állítanak ki, emellett az étkezéssel, temetkezési szokásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. A Kass Galériában pedig az ókori Római Birodalommal és Pompeji-jel kapcsolatos grafikákat, festményeket mutatnak be.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum