Szigetek a Szigeten – Cirkuszi show és ArtZone is szerepelt a 24. Sziget programjában

Szerkesztő: Tóth Judit Nikoletta
Fotó: Kaunitz Miklós

A 24. Sziget nem csak zenei, de egyéb kulturális programokkal is várta az oda látogatókat.  A cirkuszi sátorban és a külső színpadon is nap, mint nap, különböző nemzetközi és hazai mozgásművészeti előadásokat és teljes cirkuszi show-kat is láthattak az érdeklődők.

x_DSC0656x_DSC0662

Az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar produkció a kortárs-cirkusz  Recirquel társulat minden éjjel 11-kor teltház előtt adta elő a nemzetközi sikereket is elért egész estés programját a Párizs éjjelt. De az állandó műsorszámok mellett egyszeri fellépőkkel is találkozhattak a cirkusz szerelmesei már a kora délutántól, amikor a külső színpadon megkezdődtek a műsorszámok.

x_DSC0665x_DSC0668

A Sziget legészakibb sarkában a programsorozat teljes ideje alatt kiállításokkal, workshopokkal és filmvetítésekkel várták az érdeklődőket a Sziget teljes ideje alatt a szervezők.

x_DSC0552x_DSC0554x_DSC0558

x_DSC0560

Az évek óta felépített több száz négyzetméteres ArtZone terültén az ismert hazai művészeti iskolák, művészeti csoportosulások, galériák mellett francia és olasz alkotók is ösztönözték az ide érkezőket az alkotásra, az együttgondolkodásra és az anyagok újrahasznosítására is.

x_DSC0562x_DSC0564

x_DSC0565

Az önkifejezés kipróbálásaként festeni, anyagokból szőni és rajzolni is lehetett, nem csak papírra, de saját testükre is az arra járók. De a saját készítésű plédjükön is megpihenhettek a munka elvégezte után a Szigetlakók. Az ArtZone programsorozatában a művészeti iskolák mellett pályázatokkal is ismerkedhettek az oda látogatók.

x_DSC0559

x_DSC0566x_DSC0567x_DSC0568