Takács Katalin Budaörsre szerződik, Znamenák István rendezni fog – Budaörsi Latinovits Színház, évadzáró

Nyolc bemutatót tartott a lezárult évadban a Budaörsi Latinovits Színház, ötöt saját színháztermében, kettőt a közeli Ifjúsági Klubban, és egyet partnerszínházában, a Sanyi és Arankában Budapesten. Az évadzáró társulati ülésen Frigyesi András igazgató és Berzsenyi Bellaagh Ádám művészeti vezető elmondta: a színház egyre nagyobb szakmai elismertségét jelzi, hogy idén a számos tájmeghívás mellett hat szakmai fesztiválra is invitálást kapott a társulat.

• Most Fesztivál, Tatabánya – Hazatérés
• POSzT – Liliomfi
• Kisvárdai Színházi Fesztivál – Liliomfi
• Gyulai Shakespeare Fesztivál – Rómeó és Júlia
• Budapesti Nyári Fesztivál (Városmajor) – Pinokkió, Legyetek jók, ha tudtok!, Liliomfi
• Művészetek Völgye – Liliomfi

A POSzT-ról az Ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett Liliomfi három díjat is elhozott: a Különdíjat, valamint a Legjobb harminc év alatti színésznő és színész díját is, csoportosan. A Kisvárdai fesztiválon ugyanez az előadás a Diákzsűri különdíját nyerte el, ezzel is öregbítve a budaörsi színház hírnevét.

Fotó: Budaörsi Latinovits Színház - Borovi Dániel

Fotó: Budaörsi Latinovits Színház – Borovi Dániel

A teátrum továbbra is társbérletben működik a Jókai Mór Művelődési Központtal, tehát a színházterem csak a napok felében áll rendelkezésre. Mégis, az idei nyolc bemutatót és a repertoáron tartott előadásokat összesen 19 %-kal több néző tekintette meg, mint az azt megelőző évadban.

Bővül a társulat

A Latinovits Színház társulata az elmúlt évadtól kezdődően hat színészből állt – Bohoczki Sára, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Páder Petra és Spolarics Andrea. Őket három új tag egészíti ki ősztől: a közelmúltban szabadúszó, a budaörsiek számára a Lukáts Andor által rendezett Egérfogóból is jól ismert Takács Katalin, a frissen végzett és Budaörsön már három előadásban be is mutatkozott Böröndi Bence valamint az eddig vendégként, de szintén több produkcióban színpadon állt Chován Gábor.

Takács Katalin

Takács Katalin – Fotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel

Böröndi Bence

Böröndi Bence – Fotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel

Chován Gábor

Chován Gábor – Fotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel

Spolarics Andreát Kaszás Attila-díjra jelölték, amelyre még augusztus 17-ig lehet szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon.

Kényeztetik a gyerekeket

A Budaörsi Latinovits Színház többszintű ifjúsági programja valamint gyermek és ifjúsági bérletrendszere egyre népszerűbb a városban és a kistérségben. Ezek során a helyi bemutatókon túl a kisebbeknek és nagyobbaknak lehetőségük van megtekinteni néhányat az ország legszínvonalasabb gyerekelőadásai közül is, vendégelőadás formájában. Fontosak a tanári segédanyagok, a drámafoglalkozások, a közönségtalálkozók és az elmaradhatatlan kulisszajárások is.

Nincs idő pihenni

Az évad lezártával nem zárták be a kapukat is – a Latinovitsban három párhuzamos új próbafolyamat indult el, ezek a munkák már a következő évad első bemutatóit készítik elő. Így kezdett el dolgozni Tasnádi Csaba a Két Lotti című zenés gyerekelőadáson, Znamenák István a Hazudj inkább, kedvesem! című komédián és Kovács Kristóf a Godot-ra várván.

Jövőre összesen kilenc bemutatót tartanak, és folytatódnak a színház-kávéházi sorozatok is: a nagy magyar színészekre emlékező Szellemidézés, valamint az Operabeavató.

Forrás: Budaörsi Latinovits Színház