Ha nyár, mozizz a szabadban!

Szerző: Jakab Norbert

A Budapest Rooftop Cinemának és a kedvező időjárásnak köszönhetően a friss levegőn is élvezhetjük a mozizás élményét. Az idén nyáron is nagy népszerűségnek örvendő szórakozási lehetőség július 4-én hétfőn is teret biztosított a filmek szerelmeseinek.

BRC

Az Eredet után egy másik Christopher Nolan film, a Csillagok között című alkotása is terítékre került a Corvin Club tetőteraszán. Az elmúlt időszak egyik leglátványosabb sci-fije az USA-ban is kasszasikerként robbant be a köztudatba. A már Magyarországon is nagyon várt film több jelölés mellett Oscar- és BAFTA-díjat is nyert. 2014 legjobb sci-fije vonzotta a nézőközönséget, a teltházas vetítés hangulata kiváló volt. Hans Zimmer filmzenéje már a kezdés előtt ráhangolta a filmre a füleket. A színvonalas vetítést minőségi hangzás kísérte. A hangulat nagyszerű volt, ahogy arra számítani lehetett ismét óriási érdeklődés övezte a „teraszmozit”.

A Csillagok között nem egy szokványos sci-fi. Számos filmkritikus véleményezte Nolen alkotását, mely nem csak látványos, de kiélezve a szülő-gyerek kapcsolatra, rendkívül érzelmes mű. A film története, mely szerint főhős (Cooper) új lakóhelyet keres az emberiség (egyben kislánya) számára (a Földön végbemenő természeti katasztrófáknak köszönhetően, melyek szinte lakhatatlanná teszik a bolygót), Kip Thorne elméleti fizikus tanácsainak köszönhetően hűen adja át a jelenkor fizikai megítélését a tér és idő kapcsolatáról.

Cooper (Matthew McConaughey), korábbi NASA-tesztpilóta farmerként a túlélésért gazdálkodik apósával és két gyermekével, Tommal (Casey Affleck) és Murphel (Jessica Chastain) együtt élve. Egyik nap a Murph által „szellemeknek” hitt gravitációs anomália térképként vezeti el Coopert a NASA titkos bázisára, ahol korábbi ismerőse Dr. Brann (Sir Michael Caine) vezeti az emberiséget megmentő projektet. A professzor vázolja az elkerülhetetlen jövőképet, majd felkéri Coopert, segítsen megtalálni a megoldást és kelljen útra a sötét univerzumba. A volt pilóta három másik asztronauta, a tudós Dr. Barnn lánya: Amelia (Anne Hathaway), Romilly (David Gyasi) és Doyle (Wes Bentley) társaságában, egy féreglyukon át próbál átjutni egy másik univerzumba, ahonnan jeleket érzékeltek, korábban oda utazó asztronautáktól.

Izgalmas, veszélyekkel teli utazás és cselekménysorozat veszi kezdetét. Többek között a Batman trilógiát, a Mementót, a Tökéletes trükköt, és az Eredetet is rendező Nolan „családi sci-fije” kellemes, közel három órányi kikapcsolódást biztosított.

A filmnek helyet biztosító Corvin Club tetőterasz (egyedülállóként) és a Budapest Rooftop Cinema nem mindennapi lehetőséget biztosít műszaki felkészültségével, nagyszerű hangulatteremtő képességével a könnyed nyári programok kedvelőinek.

A további vetítésekről a Budapest Roopftop Cinema Fb-oldalán lehet tájékozódni:
https://www.facebook.com/budapestrooftopcinema/?fref=ts