15 ezren az afrikai vadonban Szegeden – Meghosszabbítják a Móra-múzeum Afrika-kiállítását

Nagy sikernek örvend a szegedi Afrika-kiállítás: a Móra Ferenc Múzeum „Csak a jó meleg Afrika!” című időszaki tárlatát nyár óta 15 ezren látták. A Kultúrpalota a kerek szám apropóján meghosszabbítja a kiállítást, mely 2016. március 15-ig lesz látogatható.

Afrika_oroszlan01

Családok és iskolás csoportok kedvence lett az afrikai vadon Szegeden. A Móra Ferenc Múzeum „Csak a jó meleg Afrika!” című időszaki kiállítását a megnyitás óta 15 ezren látták. A siker apropóján a közgyűjtemény egyeztetéseket folytatott a szatmárnémeti múzeummal, ahonnan a kollekció legnagyobb része érkezett. A tárgyalásokat siker koronázta: a kiállítást 2016. március 15-ig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum.

Afrika2

A kiállítás az afrikai szavannák titokzatos világát idézi meg, ahol a fűcsomók közül elefánt, zsiráf, zebra, oroszlán leskelődik, a vízparton krokodil tanyázik, a dús lombú esőerdő fái közül pedig újabb nagyvadak figyelnek. A látogatók maszáj házba térhetnek be, a gyermekeket szurikáta-bujkáló, afrikai játékok és sok-sok izgalmas feladvány várja.

kisherceg03

A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei december 23-tól egy hónapos téli szünetre vonulnak, de január 22-től ismét várják az érdeklődőket. A látogatók a meghosszabbított Afrika-kiállítás mellett szintén láthatják a nagy sikerű kis herceg-tárlatot 2016-ban is.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum