„EURÓPA CSÚCSÁN” – Koncert turné Svájcban a PANNON FILHARMONIKUSOKKAL az ARMEL OPERA FESTIVAL és a Concert Media AG szervezésében

2015. DECEMBER 26-30.
Zurich / Genf / Bern / Basel

PANNON FILHARMONIKUSOK

Pannon Filharmonikusok

Pannon Filharmonikusok

A zenekar a Nyugat-európai közönség előtt az Armel szervezésében elsőnként két évvel ezelőtt mutatkozott be egy három hetes koncertturné keretében, Svájc és Németország neves hangversenytermeit érintve.

Az Armel nem véletlenül választotta partneréül a Pannon Filharmonikusokat erre az egyedül álló programra: a zenekar 2007-ben már az Armel Opera Festival alapításában is fontos szerepet játszott és azóta is gyakran vállalkozik a fesztivál külföldi operaelőadásainak kíséretére a magyarországi – korábban szegedi, jelenleg budapesti – fesztiválhelyszíneken.

A 2013-ban megkezdett nyugat-európai turnét most – kis Londoni kitérő után (az Armel Opera Festival szervezésében a Cadogan Hallban, 2015. október 23-án, ünnepi koncertet adott a zenekar), most Svájcban, neves koncerttermekben folytatja a pécsi Kodály Központ rezidens zenekara, az Armel szervezésében. A zenekart Bogányi Tibor vezető karmester és Michael Zukernik karmester vezényli.

BOGÁNYI TIBOR – KARMESTER

Bogányi Tibor az ötödik évadát tölti a Pannon Filharmonikusoknál. A pécsi társulat mellett a finn Lappeenrantai Szimfonikusok vezető karmestereként vált ismertté. A finn Sibelius Akadémián végzett dirigens művészi kifejezésmódját a virtuozitás jellemzi, interpretációi sokszínűek, repertoárja rendkívül kiterjedt, a klasszikus szimfonikus darabok, az oratóriumok, a balett és az opera világában egyaránt otthonosan mozog. Bogányi Tibor Európa-szerte keresett vendégkarmester, valamint gordonkaművészként is rendszeresen koncertezik.

MICHAEL ZUKERNIK – VENDÉGKARMESTER

Michael Zukernik opera és szimfonikus karvezetést tanult, majd üstdobos szólistaként dolgozott a Bacelónai Szimfonikus Zenekarban és az új zélandi Auckland Filharmonikusoknál. 2002-ben alapította saját zenekarát a Philharmonisches Kammerorchester Berlin-t, amely rendszeresen ad koncertet a Philharmonie Berlinben és a Konzerthaus Berlinben. Vezényelte a Nümbergi Szimfonikus Zenekart, a Szentpétervári Állami Akadémia Szimfonikus Zenekarát, a Moszkvai Szimfonikusokat, a Berlini Sinfoniettát (a Berlin Konzerthaus Kamarazenekarát), a Cseh Filharmonikus Kamarazenekart Prágában vagy a kínai Macao Zenekart.
Visszatérő vendége a Pannon Filharmonikusoknak az Armel által szervezett “Európa csúcsán” című turnén.

BOROS MIHÁLY – ZONGORA

Boros Mihály

Boros Mihály

A tizenkét éves Boros Misi, a Magyar Televízió Virtuózok című tehetségkutatójának egyik nagy felfedezettje és korcsoportjának győztese volt a múlt évben! A tehetséges zongorista 2013-ban felvételt nyert a Lang Lang Foundation programjába. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneiskola tanulója. Misi szívesen focizik, teniszezik, jégkorongozik, de leginkább kitűnően zongorázik. Számos zenei verseny győztese, a VIII. Mozart Nemzetközi Zongoraversenyen, Rómában kiemelt első díjat kapott.

Csodálatos játékával elkápráztatta már a New York-i közönséget is, az Avery Fisher Hall rendezvényteremben adott koncertjével.

A fiatal tehetség svájci (Zurich/Tonhalle) vendégszereplése az ARMEL Opera Festival különdíja, a Virtuózok című televíziós versenyen nyújtott kimagasló művészi teljesítményéért.

Web: armel.hu  | armelfestival.org | facebook.com/ArmelOpera

Forrás: Armel Opera Festival