Százéves a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Idén száz éve annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve Lengyelországon át Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a népszerű melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok…

A székesfehérvári Vörösmarty Színház november 20-án egy rendhagyó színházi estével ünnepel. Emellett azonban egy különleges születésnapi ajándékkal is szeretné köszönteni a százéves Csárdáskirálynőt: november 17-én 17 órára meghirdetett egy közös éneklést az érdeklődők számára, amely a Magyar Király Szálló előtti téren lesz.

A Vörösmarty Színház vezetése és az ötletgazda, Keller János, a színház társulatának művésze, úgy érzi, hogy ez túlmutat Székesfehérvár határain. Ezért meghívjuk a Kárpát-medence összes települését, annak valamennyi lakóját, hogy énekeljenek velünk, énekeljünk együtt. Ki-ki a saját településén szervezze meg az eseményt, november 17-én, 17 órára. Csendüljön fel a Hajmási Péter, Hajmási Pál, ezer és tízezer hangon szálljon a magasba Kálmán Imre halhatatlan melódiája.

Az eseményhez eddig csatlakozott Veszprém, Miskolc, Rákóczifalva, Zámoly, Györköny, Emőd, Szentkirályszabadja, Abony, Tiszaörs, Fertőszentmiklós, Csobánka, Tiszafüred, Tác és Nick.

Együttműködik velünk a Magyar Televízió és a Nemzeti Művelődési Intézet.

Célunk, hogy minél többen együtt köszönthessük a százéves Csárdáskirálynőt!

Forrás: Vörösmarty Színház