Nyitott beszélgetés Fahidi Évával

A Tünet Együttes Apropó 2.0 című előadásához a korábbi években beszélgetés-sorozat kapcsolódott. Az Együttes ezt a hagyományt szeretné idén ősszel újra feleleveníteni, így az október 17-én este hétkor a MU Színházban látható Apropó 2.0 című előadást követően Fahidi Éva lesz Szabó Réka vendége.

Fahidi Éva, Sóvirág - Fotó: Mészáros Csaba

Fahidi Éva, Sóvirág – Tünet Együttes – Fotó: Mészáros Csaba

Fahidi Éva a Tünet Együttes Sóvirág című előadásának szereplője lesz a legújabb vendége az Együttes korábbi években életre hívott beszélgetés-sorozatának. Az október 17-én a MU Színházban látható Apropó 2.0 című előadást követően Szabó Réka Fahidi Évával beszélget. A két előadásból álló este első darabja, Szabó Réka, az Együttes művészeti vezetőjének szólója, Ez mind én leszek egykor címmel, a második pedig a Nem emlékszem, hogy így neveltek volna című előadás, amely Ardai Petra workshop-ja alapján készült 2013-ban.

Az est első előadásában, Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó keresi a választ, hogy ki tudsz e jönni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad? Így az előadásokat követő beszélgetés középpontjában a test megöregedése, a midlife, a szerelem és az életelixír megtalálása áll és Fahidi Éva válaszol a kérdésre, hogy ki tudott e jönni abból a toronyból, s ha igen hogyan tette.

Fahidi Éva A Dolgok Lelke című memoár szerzője a holokauszt témájú fórumok közkedvelt előadója, aki Angela Merkel mellett mondott beszédet Berlinben a haláltáborok felszabadításának 70 évfordulóján és, aki 90 évesen a héten táncolt először színpadon a Sóvirág című előadásban a Vígszínház Házi Színpadán.

A beszélgetéssorozat korábbi vendégei Závada Pál, Nádasdy Ádám, Péterfy Bori, Palya Bea és Kulka János voltak.

Fotó: Mészáros Csaba

Szabó Réka, Ez mind én leszek egykor, Tünet Együttes – Fotó: Mészáros Csaba

Az előadásról:
Apropó 2.0
Ez mind én leszek egykor / Nem emlékszem, hogy így neveltek volna

„(…) a Tünet Együttes a legszerethetőbb honi tánctársulat.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

„Rendkívüli.” (Luke Jennings, The Guardian)

Az est első darabja, az  Ez mind én leszek egykor. Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?

A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna szubjektív leltár, amelyben a társulat tagjai 7 évenkénti, valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az előadás a holland Space Theatre alapítója, Ardai Petra workshopja alapján készült.

Alkotó-előadók:  
Szabó Réka, Cuhorka Emese, Gőz István, Szász Dániel
Fény és tér:  Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Smink: Károlyi Balázs
Maszk: Haraszti Janka
Interaktív technológia: Karcis Gábor, Korai Zsolt, Papp Gábor

Külön köszönet: Földesi Bence, Furulyás Dóra

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, SÍN Kulturális Központ

Forrás: Tünet Együttes
,