Vidám paprikát és hagymát is festettek a Népliget pilléreire

A nyár végén elindult Színes Város Budapest Fesztivál legfőbb témáját a hungarikumok jelentik idén. A közel tucat megvalósult köztéri falfestményből 7 darab kifejezetten egyes hungarikumokat dolgoz fel, absztrakt formában, művészi eszközökkel.

Az első hungarikum a sorban a szürke marha volt, amely a budapesti romkocsma negyed szívében került fel egy 600 négyzetméter nagyságú felületre. A frissen elkészült festmények pedig Budapest forgalmas csomópontján, a Népligetnél láthatóak tegnap óta.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

László Erzsébet, alias Chihiro Streetcat a tárogató nevű népzenei hangszert örökítette meg. Az eredetileg sepsiszentgyörgyi születésű művész tradicionális grafika szakon végzett a Temesvári Képzőművészeti Egyetemen. A hangszert azért választotta az alkotó, mert külföldön is sokan ismerik.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

Olivér Artúr képzőművész tervei több témára is kiterjedtek: a makói hagyma, az Unicum, a szegedi paprika őrlemény alapján a paprika, mint az őrlemény alapját képező zöldség festményei mind láthatóak a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2012-ben diplomázott művész saját stílusában.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

Az ugyancsak a Képzőművészeti Egyetemen végzett G. Horváth Boglárka egy saját sorozatához illeszkedő festményt festett. A halasi csipke nem kimondottan a csipkét dolgozta fel, hanem elsősorban a fiatalabb generáció számára próbált afféle tanító jellegű alkotást készíteni.

halasi_csipke

Míg a FatHeat művésznevű alkotó a hízott libából előállított termékek alapján magából a libából nyert ihletet, és azt festette fel a forgalmas hídpillérre.

C37A5459

Forrás: Színes Város Budapest Fesztivál