Márton-napi őszbúcsúztató mulatság – 2014. november 8., szombat, 10–20 óráig

Búcsúztassa a szüreti időszakot egy vidámsággal teli családi napon a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban!

Márton-nap a gazdasági évnek is fontos állomása, az őszi munkák befejezésének, a szüret végének időszaka, melyhez számtalan babonát, szokást köt a néphagyomány. Márton-nap időjósló, rámutató és dologtiltó nap is, nem utolsó sorban pedig – az adventi, elcsendesülő időszak előtt – az utolsó alkalom egy remek mulatságra!

DSC_1752

Nincs ez másképp a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban sem, ahol a hagyományt követve színes programkínálattal, egyebek mellett vártörténeti sétával, gyűjtemény- és toronylátogatással, borászati tárlatvezetéssel, hagyományőrző játszó- és táncházzal, gyermekelőadásokkal, kézműves műhellyel, herendi festőkuckóval, libatollfosztóval, libasimogatóval és Márton-napi totóval készülnek Szent Márton napjára és az újbor ünnepére.

Márton-napon megnyitják a látogatók előtt a Hunyad-pince borászati gyűjteményét és az Apostolok tornyának kapuját is, hogy az érdeklődők a magasból is megcsodálhassák a Városliget lenyűgöző panorámáját. A programot A pásztorok világa című új időszaki kiállításhoz kapcsolódva szakmai tárlatvezetés is gazdagítja.

DCS_1840_v

Újdonság, hogy az idei mulatságon a Múzeumok Őszi Fesztiválja programelemei is helyet kapnak: a gyerekek bekapcsolódhatnak A Nagy Rajzolás alkotóműhelyébe, ahol „Rajzold le a Vajdahunyadvár világát!” címmel megmutathatják, mi jut eszükbe a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár tornyos épületéről. Az egész napos mulatságot töklámpások esti, dalos felvonulása zárja.

A hangulatos, őszbúcsúztató mulatságra kicsiket és nagyokat szeretettel várnak 2014. november 8-án, szombaton 10–20 óráig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, a Vajdahunyadvárba.

DSC_3823_v

A szervezők műsorváltoztatás a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum – 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
Időpont: 2014. november 8.
Nyitva tartás: 10–20 óráig
Belépőjegy: felnőtt 1300 Ft, gyermek (4-14 éves korig) és nyugdíjas 700 Ft, családi (2 felnőtt + 2 gyermek) 3000 Ft; a foglalkozások ára (a belépőjegyen felül) 100 Ft

Marton_nap_2014_PROGRAMOK-1

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu, www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum

Marton-nap SZOROLAP.indd

Marton-nap SZOROLAP.indd

, ,