Az idei koreai kulturális fesztivál nagyobb dobás lesz, mint valaha

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Május 18-19. között a Hungexpo B csarnokában a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és HanYou Alapítvány. Az ingyenes programokon a szervezők minden korosztályra gondoltak, így mindenki megtalálhatja majd a neki való szórakozást. Az egész napos nagyszínpadi produkciók mellett közel 1500 nm-en ismerkedhetnek meg a látogatók a távoli ország kulturális értékeivel. Sőt, egy igazi világsztár, a MayTree is érkezik a rendezvényre, hogy elkápráztassa a hazai közönséget.

Két napon át programok az egész családnak

A nagyszínpadon nyitástól egészen zárásig követik majd egymást a fellépők, workshopok és előadások. Főzőshow, modern, valamint tradicionális tánc és zenei produkciók, taekwondo bemutató, sőt egy kora esti K-pop party is helyet kap. A hatalmas kiállítótérben hagyományos kézműves standok, családi programok, koreai gasztronómiai élmények, zenei és táncos kurzusok, szépségápolási termékismertetők és koreai vállalatok interaktív részlege is várja az érdeklődőket. Aki pedig koreai tudását szeretné bemutatni, azokat egy kvízműsor is várja.

Koreai világsztár érkezik Budapestre

A fellépők között köszönthetjük hazánkban először az igazi világsztár formációt, a MayTree-t, a hangszeres kíséret nélküli, többszólamú éneklés, az a capella műfaj koronázatlan együttesét. Ami pedig a repertoárjukat illeti: nincs, mi határt szabjon számukra. Legyen szó hangutánzásról, egy aktuális slágerről vagy épp egy meghökkentő zajról, azt lehengerlő tehetségükkel tökéletesen építik be szórakoztató előadásaikba. Videóklipjeik közül pedig mindenki találhat kedvére valót. Ugyanis olyan világszerte ismert slágereket, filmek és sorozatok zenéit dolgozzák fel, mint például a Squid Game. A több jelentős díjjal is büszkélkedő formáció az online platformokon is hatalmas elismerést tudhat magáénak, a mára 20 milliós követői táborával (5,8 millió a YouTube-on, 11,3 millió a TikTok-on ) és összesen több mint 1,5 milliárd megtekintésével a YouTube-on.

Magyar és koreai művészek közösen lépnek fel

A szervezők egy igazán autentikus és különleges műsorral is készülnek. A koreai KKOKDUGWANGDAE maszkos színházi társulat, az Ikkeulim formáció mellett több magyar előadó is fellép, hogy közös műsorukkal amellett, hogy lenyűgözzék a közönséget, megmutassák, hogy hiába a 8000 km-es távolság a két ország között, a kulturális kötődés mindennél erősebb. Így a több mint 50 főt számláló koreai és magyar művészek felvonulása a vásárok hangulatát idézik majd elő a rendezvény egész területén. Az előadók színpompás ruhákban, tradicionális koreai hangszerek hangjaival és örömöt sugárzó mozdulatokkal járják majd körbe az épületet. A hagyomány mellett a modernitás is helyet kap a 7 műsorból álló repertoárban, hogy a nézők a koreai kultúra minden szeletét megízlelhessék. Így a régmúlt időket idéző jelmezek mellett, cosplay elemekkel is megfűszerezik a fellépők a produkciókat.

Helyszín: Hungexpo B pavilon (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

Esemény nyitvatartás:
 Május 18. | 10:00-18:00
 Május 19. | 10:00-18:00

Belépő: A KoreaON programjaira a belépés ingyenes.

Kövess minket az esemény FB oldalán, és tudj meg még többet programjainkról!

A programlista tájékoztató jellegű, a szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.