Ma kezdődik a hetedik Nemzeti Vágta

A szokásokhoz híven pályabelovaglással, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a versenyzők fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délelőtt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

A negyedik előfutam mezőnye halad a negyedik Nemzeti Vágta lovas fesztiválon, a Hősök terén kialakított pályán 2011-ben. - MTI fotó: Illyés Tibor

A negyedik előfutam mezőnye halad a negyedik Nemzeti Vágta lovas fesztiválon, a Hősök terén kialakított pályán 2011-ben. – MTI fotó: Illyés Tibor

A versenyzők pályabelovaglását követően a verseny hagyományainak megfelelően koszorúzási ünnepséget rendeznek a Magyar Hősök Emlékkövénél. A Nemzet Vágta ezt követő ünnepélyes megnyitóján beszédet mond Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalt (HM NRH) is felügyelő helyettes államtitkára és Székely Tibor, a vágta főkapitánya. A versenyzők fogadalomtételét követően hivatalosan is megkezdődök a hetedik Nemzeti Vágta.

A verseny a kishuszár vágta, a 72 versenyző település és az ötösbefutó fogatvágta előfutamaival veszi kezdetét.

A programot többek közt a Nemzeti Lovas Színház bemutatóköre, jótékonysági sztárfutam, lovas dámák bemutatója és kocsitoló verseny színesíti. Vasárnap sor kerül a további versenyekre, a középdöntőkre, valamint a PreVital nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntőjére.

A kétnapos programsorozatra a MÁV-START 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati vagy a Budapest-Déli állomásokra utazóknak. A visszautazáshoz való érvényességért a jegyet a helyszínen, a Szépművészeti Múzeum előtt felállított információs sátorban bélyegzik le a vasúttársaság munkatársai.

Forrás: MTI