Európa nyelvi sokszínűségét mutatják be az A38 hajón

Európa nyelvi és kulturális sokszínűségének bemutatásával, különböző nyelvtanulási módszerekkel és sok játékkal, érdekes programmal várják az érdeklődőket az A38 hajón csütörtökön Budapesten.

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek az Európai Bizottsággal együttműködve negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 26-án az Európai Nyelvi Koktélbár elnevezésű programot a nyelvek európai napja alkalmából. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokszínűségére – adták hírül közleményben a szervezők.

A hagyományokhoz híven a résztvevő intézmények asztalainál a látogatók szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélgetéseken vehetnek részt és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet, amellyel a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyeremények sorsolásán vehetnek részt.

A Hírességek Asztalánál a közönség találkozhat számos közismert személyiséggel, köztük az esemény végén többnyelvű koncertet adó Budapest Bár énekeseivel is, akik a nyelvtanulással, nyelvi sokszínűséggel kapcsolatos élményeiket osztják meg a közönséggel. A rendezvény házigazdája idén is Hajós András lesz.

A rendezvényhez kapcsolódó, az esemény hivatalos weboldalán (www.nyelvikoktelbar.eu) zajló online játék és plakátverseny nyertesei is a hajón vehetik majd át díjaikat.

A nyelvek európai napján Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik számos helyen mini nyelvórákon kapnak ízelítőt a nyelvtanulás örömeiből, és jó néhány kiadvány, televízió- és rádióprogram közül válogathatnak. A szakemberek konferenciákon cserélnek eszmét egymással a nyelveket érintő aktuális kérdésekről.

Forrás: MTI