Jónás Vera Experiment: Game – Lemezbemutató koncert 2013. október 5-én

JÓNÁS VERA EXPERIMENT – GAME
Lemezbemutató koncert
Időpont, helyszín: 2013. október 5. (szombat), 20:00, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Jónás Vera - Fotó: Palkó Eszter

Jónás Vera – Fotó: Palkó Eszter

Jónás Vera énekesnő, dalszerző és gitáros, két éve alapította meg a Jónás Vera Experiment zenekarát Csizmás Andrással és Dés Andrással. Az együttes első nagylemeze szeptember közepén jelenik meg „Game” címmel, melyet október 5-én a Trafóban mutatnak be a nagyközönség előtt.

A Game című album Moldvai Márk producer zenei vezetésével készült, amely egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene, amit a lemezen hallhatunk. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással, ezáltal is egyedivé és eredetivé teszi a műveket. Vera zenéje nem hasonlít semmire és mégis nagyon sok mindenre emlékeztet minket. Eklektikus, friss és nagyon új zene.

A koncerten a lemezen hallható dalok és azok személyes történetei elevenednek majd meg.  Rendhagyó és audiovizuális élmények, saját, erre az alkalomra készülő vetítőanyag, különleges hangszerek és számos meglepetés várja az érdeklődőket!

Jónás Vera Experiment - Fotó: Palkó Eszter

Jónás Vera Experiment – Fotó: Palkó Eszter

A zenekar tagjai:
Jónás Vera – ének, gitár
Csizmás András – nagybőgő
Dés András – ütőhangszerek
Meghívott vendég: Fenyvesi Márton – gitár

Jónás Vera koncertjein saját szerzeményeit játssza, élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Modern és személyes könnyűzene, amit játszik – leginkább ezt mondhatnánk műfaji kategóriaképpen. Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban 2012-ben szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. 2012 őszén beválogatták aközé a harminckét fiatal zenész közé, akik részt vehettek az Amerikai Külügyminisztérium által támogatott OneBeat programban, mely keretén belül egy kéthetes floridai műhelymunkát követően tizenhat állomásos turnéra indultak az Amerikai Egyesült Államok keleti partvidékén, melyet egy fergeteges koncerttel zártak New Yorkban.

JonasVeraExperiment_borito