Latinovitsra és Bujtorra emlékezik a Veszprémi Petőfi Színház

Latinovits Zoltánra és Bujtor Istvánra emlékezik a Veszprémi Petőfi Színház ősszel előadóesttel, könyvbemutatóval – jelentették be sajtótájékoztatón.

Oberfrank Pál színházigazgató arról beszélt, hogy mozgalmas, munkás nyara van a teátrumnak: nagy sikerű, teltházas előadásokat adtak Ajkán, Szarvason, Békéscsabán és Budapesten több helyszínen, és további fellépés vár rájuk Tihanyban a szabadtéri színpadon.

Bejelentette, hogy a Veszprémi Petőfi Színház meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára a Thália Színházba és a XV. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztiválra az Adáshiba, illetve a Csalódások című előadásokkal.

Szólt arról, hogy szeptember 8-9-én Latinovits Zoltánra emlékezik a Veszprémi Petőfi Színház emlékesttel, könyvbemutatóval. Az emlékestet a tervek szerint Holl Zsuzsa és Végh Péter adja elő, Bujtor Balázs zenei közreműködésével.

Tarics Péter Latinovitsról írott könyve az Igazság és lehetőség között, Hogyan élt és halt meg Latinovits Zoltán címet viseli.

Szeptember 25-én, halálának negyedik évfordulóján Bujtor Istvánra emlékezik a Veszprémi Petőfi Színház koszorúzással, filmvetítéssel.

Október 5-én érkezik a veszprémi színházba A kaktusz virága című előadás, Szulák Andrea és Reviczky Gábor főszereplésével, amely Bujtor István utolsó rendezése.

Forrás: MTI