IV. Vadaskert Gála – 2013. április 6.

A Vadaskert Általános Iskola azoknak a pszichés problémával küzdő gyermekeknek az általános iskolai nevelését, oktatását szándékozik orvosolni, akik megoldatlan beilleszkedési, magatartási és/vagy tanulási zavarral küzdenek.

A nehezen tanuló, sérülékeny, alkalmazkodni nehezen tudó, vagy éppen képtelen gyerekek részére olyan iskolai légkör megteremtését szorgalmazzák, ahol jobb, sikeresebb tanulónak élik meg magukat, akiket társaik és tanáraik kedvelnek, szüleik elfogadnak.

Különös figyelmet fordítanak azokra a nevelési módszerekre, amelyek a gyermek személyiségfejlesztését annak érdekében alakítja, hogy az egyéni siker, konstruktivitás olyan értéket jelenthessen, amelyek a tanulók és a közösség számára egyaránt értékesek.

Meggyőződésük, hogy a gyermekek tanulási és magatartási problémáit még inkább rögzíti a merev nevelői magatartás, a megértés hiánya, az elfordulás. Ezért törekszenek a derű, az együttérzés, az elfogadás, az alkalmazkodás, a példaadás, a segítségnyújtás, a megfelelő konfliktuskezelés és a szeretet kinyilvánítására.

Az április 6-án megrendezésre kerülő jótékonysági gála bevétele az ott tanuló gyermekek oktatási eszközparkjának fejlesztéséhez járul hozzá.

Kérjük, jelenlétével támogassa a nemes cél elérése érdekében alakult civil szerveződést!

IV. Vadaskert Gála