Versszínház™ a Muzikumban

XX. századi magyar költők életének és költészetének élményszerű bemutatása monodráma műfajban, színházi előadás keretében.

József Attila 1Kilenc évvel ezelőtt egy érdekes színházi kísérletként, az Őrségben, a Hétrét Fesztiválon indult útjára a magyar költők életét és verseit monodráma formájában bemutató előadás.

Olyan hatalmas érdeklődés kísérte a hiánypótló előadásokat, hogy Turek Miklós színművész megalapította a Versszínház™-at annak érdekében, hogy minél többen megismerjék és megkedveljék a lírai monodrámát, ezt az akkor még formabontónak számító értékes, minőségi szórakozást nyújtó színházi műfajt. A versirodalom ilyenfajta bemutatása szélesebb körben viszonylag még mindig ismeretlen műfaj, ámde komoly hagyományai vannak a világban, és hazánkban is egyre ismertebb és egyre kedveltebb szórakozási és oktatási forma, hiszen élményszerű formában, színházi előadás keretében jutnak el a líra gyöngyszemei a közönség szívéhez.

Ahhoz, hogy ezt az ismerkedési folyamatot megkönnyítsék, a Versszínház™ és a Muzikum Klub&Bisztró havonta egyszer egy-egy nagyszerű és megismételhetetlen alkalmat biztosít a magyar költészet nagyjaival való ismerkedésre, barátkozásra.

Március 28-án 19.00 órakor József Attilával találkozhatnak mindazok, akik már sejtik, és értik: nem is olyan unalmasak és nem is olyan érthetetlenek, hanem élők és elevenek a XX. századi József Attila gondolatai, hiszen azok szinte hű tükrei a XXI. századi emberek érzés- és gondolatvilágának. Az előadások izgalmasak és szórakoztatóak, újszerűen, időrendi sorrendben mutatják be a költők életét költeményeik által: Versszínház™ a Muzikumban, József Attila bőrében Turek Miklós.

Helyszín: Muzikum Klub&Bisztó, Budapest VIII., Múzeum u. 7.

Nappal hold kél bennem…
József Attila utolsó éjszakája
Turek Miklós versszínházi előadása József Attila életéről és költészetéről

József Attila1. Drága barátim…
2. Reménytelenül
3. Mama
4. Altató
5. Világosítsd föl
6. Azt mondják
7. Tiszta szívvel
8. Születésnapomra
9. Levegőt!
10. Az isten itt állt a hátam mögött
11. Mikor az uccán átment a kedves
12. Rejtelmek 2.
13. Olyan bolond vagy
14. Óda
15. Nagyon fáj
16. Ne bántsd
17. Hetedik
18. Kései sirató
19. Karóval jöttél
20. A bűn
21. Tudod, hogy nincs bocsánat
22. Két hexameter
23. Irgalom édesanyám
24. Eszmélet

Információ: http://www.youtube.com/watch?v=ig5_XqINb84

Forrás: Versszínház™