Latin-amerikai filmnapok februárban

Patricio Guzmán dokumentumfilmjei mellett hét új mozgóképet is vetítenek február 21. és 24. között tizenkét magyar városban a latin-amerikai filmnapokon.

A rendezvény filmjeit a budapesti Cirko-Gejzír és a Toldi moziban, valamint Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szentendre, Szolnok és Szombathely mozijaiban láthatja a közönség. A nyitó díszelőadáson a Violeta – Köszönet az életnek című filmet vetítik, amelyet Budapesten a Toldi moziban nézhetnek meg az érdeklődők február 21-én.

A fesztivál vendége Manuel Mesquita és Carloto Cotta, a Tabu című film szereplői – közölte a szervező pénteken az MTI-vel.

A vetítések mellett más kulturális programokat, kísérőrendezvényeket is lehet majd találni a helyszíneken, így többek között közönségtalálkozó, gasztronómiai, táncos-zenés programok vagy alternatív nyelvóra szórakoztatja a látogatókat.

A Violeta, a Tabu, a Post Tenebras Lux – Felhők felett és a Megtalált emlékek című filmeket a fesztivált követő hetekben a Cirko Film forgalmazásában láthatja a közönség a mozikban, illetve a No című mozgókép is a mozik műsorára kerül március 14-től.

Forrás: MTI