Beszélgetés-sorozat indul a Bálint Házban

A Mi országunk címmel indul új sorozat a Bálint Házban, az első beszélgetést szombat este rendezik, a vendég Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatója lesz.

AlföldiFodor Natália, a Bálint Ház sajtóreferense az MTI-nek pénteken elmondta: közéleti, ám nem aktuálpolitikai kérdéseket feszegető programról van szó. A beszélgetések házigazdája, szerkesztője Csáki Judit egyetemi oktató, kritikus.

A tervek szerint havonta egy alkalommal jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatója lesz szombaton. Március 23-án Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, április 4-én Majtényi László alkotmányjogász lesz a beszélgetőtárs. A meghívást eddig elfogadó vendégek között van Presser Gábor zeneszerző, Esterházy Péter, Závada Pál és Parti Nagy Lajos író, György Péter esztéta és Radnóti Sándor irodalomtörténész.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a beszélgetések általában csütörtökönként 18 órakor kezdődnek, de olykor a meghívottak más elfoglaltságai ezt felülírhatják, mint például az első két alkalommal.

Forrás: MTI