Palya Bea vasárnap a Művészetek Palotájában tér vissza a színpadra

Vasárnap a Művészetek Palotájában, a Zászlótérben tér vissza a színpadra Palya Bea. A népszerű énekesnő a hét hete született Lili lánya által ihletett, és nemrég megjelent „könyv-lemeze”, az Altatok dalait mutatja be gyerekeknek és szüleiknek.

„Koncert helyett inkább közös adventi éneklés vagy családi alkalom, gyengédség és szeretet lesz ez a délelőtti program. Alapvetően a friss CD dalait, a babavárás időszaka alatt írt altatóimat adom elő zenésztársaimmal, de a végére tervezek egy kis meglepetést is” – mondta Palya Bea kedden az MTI-nek.

Az Altatok – dalok, versek álomország kapujában és azon túl című, a Kolibri Kiadó gondozásában kiadott könyvecske 22 dalszöveget és Szottfried Zsófia meseszerű illusztrációit tartalmazza, a számok a könyv CD-mellékleteként hallgathatók meg.

„Az ötlet, hogy altatós lemezt készítsek, már régebben megvolt, persze a fő inspirációt Lili jelentette a pocakomban. Az altatás témája kapcsán eszembe jutottak a tibeti misztériumok is: aki Tibetben meghal, annak lelke felszáll, és kell mellé egy lélekkísérő. Az altatáshoz is kell egy lélektárs, aki az altatókat énekli” – fejtette ki Palya Bea.

Elmondta, hogy a CD-n hallható különleges hangszerek, például az általa megszólaltatott sansula, kalimba, tanpura és óceándob éteri, egzotikus hangon szólalnak meg, ami a vasárnapi koncerten is hallható lesz. Az énekesnő mellett – akárcsak a lemezen – zenélni fog Gerzson János (oud, résdob, hangtálak, csengők, csőhangsor), Szász Márk (ének) és Mazura János (tuba).

A koncert a Művészetek Palotája Cifra Palota-sorozatában lesz vasárnap 11 óra 30 perckor. A következő hétvégén, december 15-én szombaton Palya Bea fellép a Kaláka karácsonyi koncertjén is a Művészetek Palotájában. Az énekesnő elmondta, hogy 2013. március 31-étől minden hónap utolsó vasárnapján lesz Altatok-klub a Cifra Palotában.

Fotó forrás: Wikipédia
Forrás: MTI