Lalo: Ys királya az amszterdami Concertgebouwban

Január 11-én a Müpában hatalmas sikert aratott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar magyarországi bemutatója, Édouard Lalo:Ys királya c. operája. A nemzetközileg is komoly elismerést kapott előadás február 3-án, Európa talán legpatinásabb koncerttermében, az amszterdami Concertgebouwban 13:30 órától újra hallható lesz, melyet a Radio4 csatorna élőben közvetít (www.radio4.nl). 

Fotó: Csibi Szilvia

Változás a budapesti hangversenyhez képest, hogy Margared szerepét Isabelle Druet énekli, Saint Corentin és Jahel szólamát  Christian Helmer helyett – aki ezúttal Karnakot szólaltatja meg – a Nemzeti Énekkar fiatal és tehetséges baritonja, Cserményi Zsombor énekli. 

További szereposztások: Rozenn: Judith van Wanroij (szoprán)
Margared: Isabelle Druet (mezzoszoprán)
Mylio: Cyrille Dubois (tenor)
Karnak: Christian Helmer (bariton)
Ys királya: Nicolas Courjal(basszus)
Szent Corentin / Jahel : Cserményi Zsombor (bariton)

Cserményi Zsombor – Fotó: Berényi Gyula

A Nemzeti Filharmonikus Zenekart és a Nemzeti Énekkart (karigazgató: Somos Csaba) Vashegyi György főzeneigazgató vezényli.

A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral legközelebb február 15-én, a Zeneakadémián találkozhat, ahol Haydn és Mozart műveket adnak elő François Leleux obaoművész közreműködésével és vezényletével (https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/la-passione/). 

Fotó: Csibi Szilvia

Forrás: MNF