Pop-romantika, angyal vagyok, élőzene, Terézvárosban üvölt a szél!

Fotók: Éder Vera

Az Üvöltő szelek musical ősbemutatóját tavaly nyáron tartották a Szentendrei Teátrumban. A sikeres szentendrei bemutatkozás után a zenés darabot Budapesten, az Eötvös10 Művelődési Ház Kamaratermében mutatják be 2024. január 24-én.

Mátyássy Bence producer felkérésre Máthé Zsolt újraolvasta a könyvet, színpadi adaptációt készített a történetből, Brontë verseit alapul véve ő írta a musical dalszövegeit is. Kákonyi Árpád zenéjét a színészek különleges és izgalmas formában állították színpadra, hiszen a zenekart is ők maguk alkotják. A musical zenéjében fellelhetőek pop-os, rock-os, jazz-es és klasszikus zenei elemek is, ezeknek szabad keveredése és váltakozása adja ki a darab saját zenei világát. A leitmotiv-technika (vezérmotívum-technika) használata mégis egy irányba tereli és összefogja a sok alapvetően széttartó zenei stílust.

Az Üvöltő szelek Emily Brontë angol írónő egyetlen regénye, az egyetemes regényirodalom egyik kiemelkedő alkotása. Elbeszéléstechnikai megoldásai messze megelőzték a kor irodalmát és már a 20. és 21. század prózáját előlegezték, sokan az első modern angol regényként tartják számon. A mű középpontjában a két főszereplő, Heathcliff és Catherine Earnshaw viharos, szenvedélyes kapcsolata áll.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/uvolto-szelek-musical-155813

Bővebb információ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093918819793

Brontë – Máthé – Kákonyi – Mátyássy: Üvöltő szelek

musical

Szereplők:
Zsigmond Emőke
Tornyi Ildikó
Formán Bálint
Mátyássy Bence

Zenekar:
Zsigmond Emőke
Tornyi Ildikó
Formán Bálint
Mátyássy Bence
Kákonyi Árpád

Alkotók:
Színpadi változat, dalszöveg, rendezés: Máthé Zsolt
Zene: Kákonyi Árpád
Látvány: Fábián Réka Margit
Producer: Mátyássy Bence

Külön köszönet az Örkény Színháznak.

A Benoit Produkció, a Szentendrei Teátrum és az Eötvös10 közös produkciója