Jubileumi év: Közép-Európa Táncszínház 35 Éves Fennállásának Ünneplése 

Fotókredit: Dusa Gábor

A Közép-Európa Táncszínház büszkén jelenti be, hogy múlt szombaton, december 16-án megtartotta 35. évfordulóját ünneplő különleges, zártkörű gála estjét, a Bethlen Téri Színházban és megkezdi Jubileumi évét, Progresszív, Stílusos, Kortárs mottók nevében. Az esemény során a társulat a múltba tekintett, a jelenbe ölelte a változásokat, és izgatottan tekintett a jövő felé. 

Szögi Csaba, a társulat igazgatója, köszöntőjében kiemelte a társulat páratlan utazását az elmúlt évtizedek során. Szólt a kihívásokról, sikerekről és minden olyan pillanatról, amely az intézményt a maga nemében kivételessé teszi. 

Az est további fénypontja volt az új dolgozók bemutatása, akik friss lendületet és kreativitást hoznak magukkal a csapatba. A Közép-Európa Táncszínház mindig is az innováció és a tehetség támogatására összpontosított, és az új tagok egyre gazdagabbá teszik a társulat repertoárját és segítik az egyesület fejlődését. 

A gála alkalmával kifejezésre jutott a táncszínház hálája és elismerése azok iránt, akik hosszú éveken keresztül kiemelkedő munkát végeztek az egyesület szolgálatában. Az est folyamán külön elismerésben részesültek, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna a Közép-Európa Táncszínház működése. 

A Közép-Európa Táncszínház a jövőben is elkötelezett az inspiráció és művészi kifejezés iránt, és a 35. évforduló gála estje csupán egy újabb mérföldkő a társulat történetében.  

A Jubileumi év jegyében, a közönség és a támogatók iránti hálánkat folyamatos munkánkkal fejezzük ki. Melynek része egy szervezeti fejlesztés, és a kommunikációs és arculati stratégia átalakítása. Valamint új bemutatóinkkal: januárban jön Mádi László rendezésében a Dream Shakes Százhalombattai bemutatója, február 29-én pedig a Trafóban debütál Anton Lachky rendezése az Ageless Generation, folytatásul Kulcsár Noémi Kócbaba című gyerek előadását láthatják a Nemzeti Táncszínházban, végül az IKF program keretein belül mutatjuk be Nagy Csilla közreműködésével az Amőbát. Jövőben rengeteg pályázati felhívással készülünk művészek és művészeti szakemberek számára.