A Hat hét közönségtalálkozós vetítése az Urániában az örökbefogadás világnapján

November 9-én, az örökbefogadás világnapján 19 órától különleges vetítésen láthatja a közönség a Hat hét című magyar filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az est vendége Grecsó Krisztián író, Szakonyi Noémi rendező és Vincze Máté forgatókönyvíró, akikkel Lami Júlia, a Nők Lapja munkatársa beszélget majd a látottakról és az örökbefogadásról a nézők részvételével.

A Hat hét tavaly a kritikusoktól az év legjobb magyar filmje elismerést kapta meg, főszereplőjét, Román Katalint pedig a legjobb női főszereplő díjával ismerték el. Az alkotás számos fesztiválon szerepelt eddig sikerrel, tavaly megnyerte a miskolci Cinefest nagydíját, fontos díjakat hozott el egyebek mellett Szarejevóból, Arrasból, Isztambulból, Tallinból, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválról, Cataniából, Sanghajból, legutóbb pedig alig egy hete az Evolution Mallorcai Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták.

A film egy élsportoló kamaszlány nemkívánt terhességéről és születendő gyermeke nyílt örökbeadásáról mond el megrendítő történetet, személyes nézőpontból bemutatva az örökbefogadás fontos és kibeszéletlen témáját. A főhőst alakító Román Katalin mellett a főbb szerepekben Járó Zsuzsa, Balsai Móni, Mészáros András Takács Katalin és Györgyi Anna látható.

https://urania-nf.hu/film/hat-het-az-orokbefogadas-vilagnapjan