Hadházy Ákos lesz László Ágnes újságíró vendége

Hadházy Ákos a magányos harcos, az ország lelkiismerete olyan intenzitással szembesíti a közvéleményt a NER-hez tartozó beruházások visszásságairól, hogy felmerül a kérdés: mikor alszik egyáltalán?

Hadházy Ákos – Fotó: Mohos Márton, 24.hu

Vajon meddig bírja erővel, energiával ezt a szélmalomharcot? Miben bízik? Mi hajtja, hogy eddig még sohasem adta fel? Hogyan tudja megosztani az idejét a harcra, a szakmai munkájára és a családjára? Kapott-e már életveszélyes fenyegetést? Vannak-e még a tarsolyában olyan ügyek, amelyeken még dolgozik, mielőtt elénk tárja? Miként talál rá ezekre az ügyekre és vannak-e segítői a „nyomozásban”? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel várom a beszélgetésre.

Debrecenben született, Pécsett járt gimnáziumba, Budapesten diplomázott. Pályáját állatorvosként kezdte 2001-ben Szekszárdon, az Állatgyógyászati Központban, 2009-től tulajdonosként vezeti a szekszárdi Központi Állatkórházat. Nagycsaládos apuka, három fia és egy lánya van. Politikai pályafutását a Fideszben kezdte, 2006-tól önkormányzati képviselő volt Szekszárdon. Itt volt az első nagy „dobása” 2013-ban, amikor a magyar trafikrendszer átszervezésekor leleplezte, hogy az új trafikengedélyeket túlnyomórészt politikai alapon osztották szét az illetékesek. Innentől kezdve vált élharcosává a korrupt ügyletek feltárásának és közzétételének. Kilépett a Fideszből, és az LMP-ben folytatta politikai tevékenységét, ahonnan 2018-ban távozott, azóta független képviselőként vívja küzdelmeit. Nagy visszhangot váltott ki az az aláírásgyűjtési akciója, amellyel a kormányt szerette volna rákényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, ám ezt végül törvényességi aggályokra hivatkozva elkaszálták. Nem adta fel. A 2018. decemberi kormányellenes tüntetéssorozat egyik kulcsszereplője lett. Azóta is megszámlálhatatlan gyanús ügyletet hozott nyilvánosságra, amelyeket cáfolhatatlan dokumentumokkal alátámasztva tesz közkinccsé. Vajon meddig bírja erővel, energiával ezt a szélmalomharcot? Miben bízik? Mi hajtja, hogy eddig még sohasem adta fel? Hogyan tudja megosztani az idejét politikai tevékenysége, szakmai munkája és a családja között? Kapott-e már életveszélyes fenyegetést? Vannak-e a tarsolyában olyan ügyek, amelyeken még dolgozik, mielőtt elénk tárja?  Miként talál rá ezekre az ügyekre, és vannak-e segítői a „nyomozásban”? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel várom a beszélgetésre.

Meghívó

Erről még nem beszéltem senkinek

Időpont: 2023. október 4. 17:00 óra

Helyszín: A MÚOSZ-székház Tácsics-Rát terme

A rendezvény, amelyet rögzítünk, ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/JV77mPtFDJ5Nq4we8