Az Athenaeum Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

Az Athenaeum Kiadó négy könyvbemutatóval, illetve számos szerző dedikálásával készül a 28. Nemzetközi Könyvfesztiválra!

Könyvbemutatóink:

2023. szeptember 29, péntek, 17 óra

Christine Leunens: Amber nyomában

Christine Leunens belga-új zélandi szerző Magyarországra látogat, hogy bemutassa Amber nyomában című legújabb regényét! A szerzőt Ott Anna kérdezi.

Az Amber nyomában című könyvről:

Christine Leunens: Amber nyomában

Az új-zélandi Aucklandben játszódó szerelmi történet főhőse, Ethan Grieg filmrendezést tanul. Beleszeret közeli barátjába, Amber Deering környezetvédelmi aktivistába, aki a szüleivel és a testvérével egy ideálisnak tűnő lovasfarmon él. Amber nagyon kedveli Ethant, de az ő választása a dúsgazdag özvegy Stuart Reedsre, a jóképű, művelt brit befektetőre esik, aki jóval idősebb nála. Stuart, a koreai háborút megjárt veterán mentálisan felkészült arra a hosszú és alattomos háborúra, amely fiatal ellenfelével Amber szívéért folyik. Egy nap azonban olyan titkok kerülnek napvilágra, amelyekből kiderül: semmi sem az, aminek látszik, és valamennyien olyan tettekre kényszerülnek, amilyenekre senki nem számított.

Christine Leunens, akinek a magyarul is megjelent Cellába zárva című háborús regényéből készült az Oscar-díjas Jojo Nyuszi című film, ezúttal is hús-vér szereplők fordulatos és egyáltalán nem hétköznapi történetét meséli el a szerelem bonyolult természetéről meg a jó és a rossz árnyalatairól.

A szerzőről:

Christine Leunensnek eddig három könyve jelent meg, amelyeket már több mint tizenöt nyelvre lefordítottak. Tanulmányait a Harvard Egyetemen folytatta.Korábban modellkedéssel kereste a kenyerét, olyan márkák arca volt mint a Givenchy, a Paco Rabanne, vagy a Nina Ricci. A Cellába zárva óriási nemzetközi siker, amelyet Taika Waititi rendezésében filmvászonra is adaptáltak, Jojo Nyuszi címmel.

A 92. Oscar-gála alkalmával a film hat jelölést kapott, Taika Waititi pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategória nyertese lett.

Időpont és helyszín:
2023. szeptember 29, péntek, 17 óra. Millenáris Park, Európa Pont, előadóterem. A beszélgetés után Christine Leunens dedikál.

2023. szeptember 30, szombat, 13 óra

Jonathan Freedland: A szabadulóművész

A szabadulóművész – Az ember, aki megszökött Auschwitzból, és beszélt róla a világnak című könyv bemutatóján Pécsi Tibor történészt és Torma Pétert, a könyv fordítóját kérdezi Radnai Péter. A könyvből felolvas: Hegedűs D. Géza.

A szabadulóművész című könyvről:

Jonathan Freedland: A szabadulóművész

1944 áprilisában Rudolf Vrba egyike volt azon keveseknek, akiknek sikerült megszökniük Auschwitzból. A szabadulás mellett az volt a célja, hogy a világ elé tárja az igazságot a haláltáborról, és figyelmeztesse az európai zsidókat – leginkább a magyarokat – arra, hogy mi vár rájuk a vasútvonal másik végén.

Fogolytársával, Fred Wetzlerrel részletesen kidolgozták a szökést, hegyeket másztak meg, folyókon keltek át, németek golyói elől menekültek, míg végül Szlovákiában tollba mondták a leleplező igazságot Auschwitzról: egy minden részletre kiterjedő jegyzőkönyvet, amely végül Franklin Roosevelt, Winston Churchill, sőt magának a pápának is a kezébe került.

Mégis csupán alig néhányan hallgattak a figyelmeztetésre, melyet Vrba – mindössze tizenkilenc évesen – élete kockáztatásával tárt eléjük. Egyesek képtelenek voltak elhinni a benne leírt borzalmakat. Mások jobbnak láttak hallgatni. Vrba kétszázezer zsidó megmentésében működött közre – de haláláig hitte, hogy ez a szám lehetett volna sokkal több is.

Időpont és helyszín:

2023. szeptember 30, szombat, 13 óra. Millenáris Park, Európa Pont, társalgó (földszint).
Az esemény a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjaként valósul meg.

2023. szeptember 30, szombat, 17 óra

Vámos Miklós: Teendők halálom után

Vámos Miklós a Könyvfesztiválon mutatja be Teendők halálom után című legújabb könyvét.

A könyvről bővebben:

Vámos Miklós: Teendők halálom után

A testvéri kapcsolatok nehézsége: ketten (hárman, négyen, öten stb.) vagytok, ugyanazoktól a felmenőktől, mégis óriási a különbség. A helyzet bonyolódik, ha más égtájakra sodor benneteket az élet, főleg ha a vasfüggöny két oldalára, össze sem hasonlítható anyagi helyzetbe. A vétkeket, bűnöket és erényeket törli a halál. Kár, hogy erre csak a temetés után döbben rá a túlélő. Hogy a halott mire jön rá, arról nincs megbízható forrásunk.

Időpont és helyszín:

2023. szeptember 30, szombat, 17 óra. Millenáris Park, B épület, első emelet. A beszélgetés után Vámos Miklós dedikál.

Október 1, vasárnap, 13 óra

Kertész Edina: Jóga Budán

Kertész Edina Jóga Budán című könyvéről a szerzővel Kurucz Adrienn, a WMN főszerkesztő helyettese beszélget. Vendégek: Veszprémi Krisztina, Selvarajan Yesudian fordítója és Haich Péter, Haich Erzsébet unokaöccse.

A könyvről:

Kertész Edina: Jóga Budán

Az első magyar jógaiskola története az indiai Madrászból és a Haich család balatonvilágosi villájából indul. Yesudian és Erzsébet két egymás mellett futó életútja egy sorsszerű találkozáskor Budapesten fonódik egybe, az 1930-as években. A jómódú családból származó képzőművész és spirituális gondolkodó, Haich Erzsébet ekkor már az óegyiptomi misztika beavatott ismerője, aki teozófiai előadásokat is tart, a fiatal Yesudian pedig főiskolai hallgatóként a jógát népszerűsíti választott hazájában.

A második világháború árnyékában különleges vállalkozásba fognak: jógaiskolát alapítanak. Az órákat Erzsébet tágas és napfényes budai műtermében tartják, ahol professzorok, hercegek, munkások és művészek együtt végzik a fizikai ellenálló-képességet fejlesztő és a tudat összpontosítására szolgáló gyakorlatokat. A háború éveit követően az új hatalom nem nézi jó szemmel a jógakör működését, így Erzsébet és Yesudian emigrációba kényszerülnek, a magyar jógaiskola megszűnik. Ám tanítványaik továbbra is titkos összejöveteleket tartanak, hogy követni tudják, amit a spirituális tanítótól és az indiai jógitól kaptak, a tudat legtisztább forrásához vezető utat, a jóga útját.

A szerzőről:

Kertész Edina magyar gyerekkönyvíró, szerkesztő és fordító. Neves magyar személyiségekről szóló könyveiben a kisebbeknek mesél, nagyobbaknak szóló gyerekkönyveiben a gyerekek és az online világ, az értékrendek ütközése foglalkoztatja.

Időpont és helyszín:
2023. október 1, vasárnap, 13 óra. Millenáris Park, Európa Pont, társalgó.
14 órától Kertész Edina dedikál.


A könyvbemutató beszélgetést az Athenaeum Facebook-oldalán élőben közvetítjük.

Az Athenaeum Kiadó szerzői dedikálnak:

Szeptember 29, péntek
18 óra: Christine Leunens

Szeptember 30, szombat
11 óra: Miklya Luzsányi Mónika
14 óra: Iglódi Csaba
15 óra: Vadadi Adrienn
18 óra: Vámos Miklós

Október 1, vasárnap
11 óra: Lutter Imre
14 óra: Benedek Szabolcs
14 óra: Kertész Edina
16 óra: Bíró Szabolcs

A Líra pavilonjában minden könyvünk 20% kedvezménnyel kapható.

,