FotoKozma válogatás a Múzeumkertben ésa Nemzeti Múzeum a FotoKozma Fesztiválon

Harmadik alkalommal nyílt meg a FotoKozma nemzetközi kültéri fotó fesztivál, amelyet évente rendeznek Csákvár környékén. A fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Múzeum is csatlakozott a Tandem. Kerékpár és fényképezés című kötete fotóinak válogatásával. A fesztivál képeiből ízelő látható a Múzeumkertben.

Az idei alkalommal még több településen, még több fotós, még több képe került kiállításra a fesztiválon. A FotoKozma fókuszában az ember és a természet kapcsolata áll. Többszáz fotón jelennek meg a természet szépségei, és olyan témák, mint a fenntarthatóság, a klímaváltozás és az ember hatása a környezetre, hazai és nemzetközi, egyszerű és díjazott, fiatal és tapasztalt fotográfusok tolmácsolásában.

Az idei év kiemelt témaköre a víz és a szárazság. 

A képek alapvetően természetfotók, és a fesztivál célja, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a környezeti értékekre.

A Magyar Nemzeti  Múzeum Tandem. Kerékpár és fényképezés című kötetében ferrotípiákon túl számos különleges felvételt mutat be a biciklizés múltjából és jelenéből, és felvillantja a kerékpározás és a fényképezés 150 éves párhuzamos történetének néhány kapcsolódási pontját. A kötet megvásárolható a Múzeum Boltjában!

A FotoKozma fesztivál válogatását az érdeklődők a Múzeumkertben tekinthetik meg.

Forrás: MNM

,