Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Szegedi Nemzeti Színház. Az októberben 140 éves teátrumban 14 új bemutató várja a nézőket, akik összesen 16 bérletkonstrukcióból választhatnak, ráadásul ha március 30. és június 24. között váltják meg bérletüket, az első 100 vásárló páros belépőt kap a Szegedi Szabadtéri Játékok Ajándékkoncertjére.

Az évadismertető sajtótájékoztatón Barnák László főigazgató bemutatta az intézmény új művészeti vezetőit: Dobszay Péter zeneigazgatót, és a művészeti tanács tagjait, Tárnoki Márkot, Koltai M. Gábort és Fábián Pétert. A főigazgató elmondta, közösen állították össze a műsort azzal a szándékkal, hogy az új évad a nézők és a társulat számára egyaránt izgalmas, változatos legyen, örömmel térjenek be a színházba.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is két operabemutatóval, nagy zenés produkcióval, ősbemutatóval, klasszikus és kortárs előadásokkal, illetve a Peron-Swing sikerét követően ismét a tánckar önálló táncjátékával, valamint az előző évad legnépszerűbb darabjainak továbbjátszásával várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház – a legkisebbeket is. A pandémia után ugyanis visszatérnek a gyerekelőadások, újra válthatók gyerekbérletek, többek között a Covid-járvány miatt keveset játszott Matyi elszabadul, avagy sok lúd disznót győz és a Pomádé király új ruhája című produkcióra.

A Szegedi Kortárs Balett igazgatója, Pataki András bejelentette, hogy az ifjú nézők örömére decemberben visszatér a Diótörő, és a tervek szerint felújítják a Hamupipőkét is, a társulat két új bemutatója, a Lánglelkű és a Fekete hattyú mellett.

Azok a nézők, akik szeretnék biztosítani helyeiket az új évadban, május 30.-június 24-ig a tavaly augusztusi árakon tudják megváltani bérletüket a Stefánia 6. szám alatti jegyirodában. Az őszi bérletezési időszakban erre már csak emelt áron lesz lehetőségük, illetve most az első 100 bérletvásárló páros belépőjegyet kap a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójára, az Ajándékkoncertre a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház