Tavaszi zsongás a Várkert Bazárban – Családi programokkal várja a kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár április 23-án

(április 23., vasárnap, 10:00 – 16:00 – Várkert Bazár)

Egész napos tavaszköszöntő családi rendezvénnyel várja a gyerekeket a Várkert Bazár április 23-án. Délelőtt 11 órától A kutyacska című magyar népmesét egy interaktív bábelőadás keretében tekinthetik meg a látogatók, majd 14 órától Kippkopp a fűben címmel Marék Veronika meseíró nagysikerű könyve elevenedik meg. 16 órától a Kolompos tavaszköszöntő mulatságára invitálják a családokat a szervezők, a több mint harminc éve gyermekeknek muzsikáló, népszerű Kolompos együttes a legkedvesebb tavaszi dalaiból, játékaiból, virágszálaiból válogatott össze egy hatalmas mulatságnyira való koncertcsokrot. Zenével, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekkönyv-vásárral és interaktív játékokkal hangolódhat a tavaszra a közönség.

A kutyacska – magyar népmese

Nagy szegénységben él Jóska, Böske meg a temérdek gyerek. Le kell vágniuk az utolsó kismalackát, hogy finom hurkával csillapítsák a pici gyomrok korgását. De újabb nagy feladat áll Jóska a családfő előtt; pénzzé kell tennie a család féltett disznóháját. Ő meg egy kutyacskának adja el azt hozomra! Hogy ebből mi lesz?
Magyar népmese interaktív bábelőadásban, 50 percben, 3-8 éves gyerekeknek.
Közreműködik: Nyáry Bernadett, Tűzkő Sándor

Kippkopp a fűben

Ki játszik ilyet, majd megmondom milyet! Fogócskázzunk itt a réten, szaladjunk, és kacagjunk! fussunk, fussunk, kergetőzzünk, az sem baj, ha elfáradunk, hiszen végre elmúlt a tél! Kippkopp elindul a zöld réten, hogy játsszon egy nagyot. De vajon kivel? A szöcskékkel, vagy a hangyákkal, vagy a katicával? Minden kiderül a mese végére!
Bábjáték Marék Veronika meseíró nagysikerű könyve alapján.
Közreműködik: Erdélyi Erika bábművész

Kolompos tavaszköszöntő mulatság

A több mint harminc éve gyermekeknek muzsikáló, népszerű Kolompos együttes a legkedvesebb tavaszi dalaiból, játékaiból, virágszálaiból válogatott össze egy hatalmas mulatságnyira való koncertcsokrot, hogy szeretettel, sok vidámsággal, muzsikával, tánci-táncival ajándékozza meg a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Forrás: Várkert Bazár

,