A Diszfória már megtekinthető az HBO MAX-on!

Április 1-től elérhető a Diszfória című, új magyar film az HBO Max-on! Nagy Borús Levente új rendezése Kövesi Zsombor, Kiss Mari, Dióssi Gábor, Szabó Simon és Udvaros Dorottya főszereplésével az HBO Max mellett az HBO-n is látható lesz – Magyarország mellett a teljes kelet-közép-európai régióban! A Diszfória emellett április 21-én 20:15 órás kezdettel nagyvásznon is látható lesz az Art+ Cinemában egy közönségtalálkozó keretében, amelyen részt vesz a rendező.

Az apja oldalán szervezett bűnözésben tevékenykedő Bence egy hétvégére felutazik nagyszüleihez Pestre. Látogatásának oka, hogy végső búcsút vegyen demenciával küzdő nagyapjától és hogy amennyire lehet, segítsen nagyanyjának, Magdának az öreg gondozásában. Az ott töltött idő alatt a fiúnak fájdalmas igazságokkal kell szembenéznie családja múltjával kapcsolatban, és az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a hétköznapjait övező vér és erőszak még ide is követik őt.

Nagy Borús Levente a Tantrum első filmje után ismét neves színészekkel készített filmet. A Diszfória április 1-től elérhető az HBO Maxon és látható lesz az HBO-n is. A csatorna kínálatában Magyarországon kívül Csehországban és Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Moldovában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Koszovóban, Montenegróban, Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, valamint Albániában is megtalálható lesz a Diszfória.

A Diszfória emellett április 21-én 20:15 órás kezdettel nagyvásznon is látható lesz az Art+ Cinemában egy közönségtalálkozó keretében, amelyen részt vesz a rendező.

„Az egysnittes és meglehetősen szövegközpontú Tantrum után teljesen más jellegű kihívás elé állított a hagyományosabb formanyelvvel operáló Diszfória, amelynek forgatása során hatalmas élmény volt egy ennyire impozáns színészgárdával elmerülni azokban a kényes és megosztó témákban, amiket a film boncolgat” – fogalmazott a filmpremier kapcsán a forgatókönyvíró-rendező.

A Diszfória operatőre Papp Kornél, vágója Hegedüs Gyula. A film a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

https://vertigomedia.hu/premierek/diszforia/

Forrás: Vertigo Média