Nagykoncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjainak támogatására

A hazai zenei élet válogatott műfajainak kiválóságai fogtak össze a Misztrál Együttes kezdeményezésére, hogy pénzadományt gyűjtsenek a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A március 22-én, szerda 19:00 órakor a Hagyományok Házában (1011 Budapest, Corvin tér 8.) tartott jótékonysági koncerten a világzene, énekelt versek, régi zene és egyéb műfajok olyan ismert előadói lépnek föl, mint:

Kaláka

BERECZ András előadóművész / BOKROS Trió / FERENCZI György és az első pesti RACKÁK / KALÁKA / KOBZA Vajk / KRULIK Zoltán és BEDE Sári (Makám) / Miqueu MONTANARO / MISZTRÁL / MUSICA HISTORICA / PETRÁS Mária / Pál István „SZALONNA” / RÓKA Szabolcs és Róka Bálint / SEBESTYÉN Márta / SEBŐ-együttes / TÁZLÓ együttes / TOLCSVAY Béla / TÖRÖK Tilla Folk Experience / VUJICSICS együttes.

Támogatói jegyek 10.000, 20.000 és 50.000 forint értékben válthatók ONLINE a www.kalakazenebolt.hu weboldalon. A jegyeladásból befolyt összeget az Ökumenikus Segélyszervezet földrengés károsultjait támogató segélyprogramjára fordítják. A rendezvényen lehetőség lesz beszélgetni a karitatív szervezet munkatársaival és önkénteseivel, akik képekkel, videókkal mutatják be a humanitárius segélyprogram részleteit.

Mint ismeretes, több mint egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai. A magyar segélyszervezet és nemzetközi partnerszervezeteinek a felmérései egyaránt azt mutatják, hogy a szükségletek továbbra is óriásiak, több mint egy millióan élnek szükségszállásokon, az ő ellátásuk továbbra is napi szintű kihívás. Rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem. A helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb, hiszen itt az épületek 90%-a lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérülnek az azóta is folyamatos utórengések következtében.

Forrás: Misztrál Együttes

,