Kollár-Klemencz Kamarazenekar: A folyó – Az új lemez először január 15-től elérhető az oltalom.hu oldalán

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar A folyó – című új lemezén is dalszövegeiben társadalomérzékenységét viszi tovább, de az alkotó, ennél tovább lép, és a konkrét megjelenésével is támogatni szeretné a rászorulókat. Így jelenik meg az új album először az oltalom.hu oldalán 2023 január 15-én 10.00-kor. Ott lesz elérhető csak 3 napig, ezután válik csak nyilvánossá a zenemegosztó felületeken.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar © Révai Sára

Az oltalom.hu egy karitatív civil szervezet, mely évtizedek óta segíti lelki és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott, veszélyeztetett embereket. Kollár-Klemencz László szándéka ezzel, hogy azokat a kattintások, amik az első napokban feltornyosulnak egy új lemez megjelenésénél, olyan helyre menjenek, ahol erre igazán nagy szükség van, s az ebből esetlegesen adódó támogatásokra. „Talán hozzájárulunk ezzel, hogy kevesebben fagyjanak meg a tél legnehezebb időszakában az utcákon” – nyilatkozta a szerző. Kollár-Klemencz László az elmúlt évben búcsúzott Kistehén zenekar frontembereként is többször támogatott olyan kezdeményezéseket, melyek a rászorulók terhein próbálnak enyhíteni. A 2010-es évek elején jelentkezett személyes hangvételű akusztikus hangszerelésű szövegcentrikus dalokkal a Kistehén mellett, ezeket a Kollár Klemencz Kamarazenekarral szólaltatja meg.

A folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar sorrendben ötödik albuma, tudatos folytatása annak a minden természetben mélyre hatoló munkának, amit a dalszerző Kollár-Klemencz László az irodalomban is és a zenében is következetesen visz, és vezeti vissza a közönségét abba a lenyűgöző világba, ahonnan minden folyó ered.

Az új lemez bemutatójára modernségében és klasszikusságában is érett zenekar áll fel a színpadra, a klasszikus zenei, népzenei, világzenei zenészek az évek során maximálisan szervültek az állandóan új utakat kereső zenekarvezető változásainak állandóságához, s az így kialakult Kollár-Klemencz világ éppen annyira természeti, mint természetfeletti, éppen annyira hordozza a magyar kultúra nyomait, mint amennyire határok nélküli, mára már a magyar zenei jelenünk, mindennapjainkat, örömeinket-fájdalmainkat tenyerében hordozó, szeretettel teli része.

,