A Vadaskertet támogatja adományozási programjával a Libri

Gyermekpszichiátriát támogat adományozási programjával a Libri. Már él és fogadja a felajánlásokat az a link, amelyen keresztül a vásárlók 200 forinttal, vagy más, egyedi összeggel járulhatnak hozzá a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia munkájához. A segítség nem is jöhetne jobbkor: a Magyarország nyugati felének nagy részét és a főváros budai oldalát ellátó Vadaskert Kórház a koronavírus járvány kezdete óta teltházzal működik. Folyamatosan érkeznek a mentők az akut esetekkel, a szorongásos és depressziós zavarokkal küzdő gyerekek aránya egyetlen év alatt drámai mértékben nőtt, de sok az önsértő és szuicid fiatal is.

Az online vásárlások esetében a rendszer automatikusan felajánlja a támogatási lehetőséget, az alapértelmezett összeg 200 forint. Az online kampányhoz bárki csatlakozhat – akár vásárlás nélkül is.

„Kapacitásukon felül teljesítenek a kollégák hónapok óta, hiszen az esetszám 40 százalékkal nőtt, a járvány katalizátorként hatott a családok és a gyerekek problémáira. Az akut esetek ellátása mellett mindent megteszünk azért, hogy az általunk hosszú távon gondozott autista, ADHD-s és más problémákkal küzdő gyerekeknek és családjaiknak is segíteni tudjunk” – mondta el dr. Tárnok Zsanett, a Vadaskert Alapítvány igazgatója.  „Nagyon köszönjük a Libri és a vásárlók támogatását. Az irodalom és más művészeti ágak amúgy is a terápiák fontos eszközei, most pedig duplán is segíthet a gyerekeknek” – tette hozzá Tárnok Zsanett.

A Libri 2016-ban hozta létre adományozási programját. A kezdeményezéssel a vállalat olyan gyermekjóléti, karitatív és közhasznú szervezeteket támogat, amelyek önerőből nehezen boldogulnak, azonban társadalmi hasznuk megkérdőjelezhetetlen. Munkájukat a Libri adománygyűjtés mellett könyvcsomagokkal és kulturális programok szervezésével is segíti.

A kezdeményezés elindítása óta a Libri együttműködött többek között a diabéteszes gyerekeket segítő Szurikáta Alapítvánnyal, a Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert karitatív programjával, a Magyar Kórházszövetséggel, az autista felnőttek lakhatásával és művészetterápiájával foglalkozó Autustic Art Alapítvánnyal.